Ketten pályáztak, a polgármester kapta a bérlakást

Dr. Szabó Tamás
Vágólapra másolva!
A jászberényi polgármester, volt fideszes országgyűlési képviselő és jászberényi kórházigazgató, Dr. Szabó Tamás nyerte meg az általa kiírt lakásbérleti pályázatot. A város önkormányzati kabinetirodája közölte, hogy a polgármester válását követően, lakóingatlan hiányában, mint közfeladatot ellátó személy, törvényesen pályázta meg a lakás bérleti jogát.
Vágólapra másolva!

Az egyik fideszes önkormányzati képviselő, Juhász Dávid bíráló levelet írt a polgármesternek még a döntés előtt, és eljuttatta azt a frakció tagjainak is. A levél szerint a humánerőforrás bizottság zárt ülésen döntött a lakásra beadott két pályázatról, és azzal választotta ki nyertesnek a polgármesterét, hogy a másik pályázóhoz - egy háromgyermekes családhoz - képest egy hónappal több bérleti díj előzetes megfizetését vállalta - írja a Népszabadság. A levél írója felvetette, hogy a polgármester esetleg az önkormányzat által biztosított kedvező feltételekkel meg is akarja vásárolni az ingatlant.

Dr. Szabó Tamás Forrás: Dr. Szabó Tamás Facebook

Válaszolt a kabinetiroda

A jászberényi önkormányzat kabinetirodája azt közölte, hogy Szabó Tamás polgármester a válását követően, lakóingatlan hiányában a helyi rendeletnek megfelelően, mint önkormányzati közfeladatot ellátó személy - polgármester és a város önkéntes orvosa - pályázta meg egy 84 négyzetméter alapterületű tetőtéri önkormányzati lakás bérleti jogát, a döntéshozatalban nem vett részt. A kabinetiroda szerint ez törvényes és szabályszerű, az ország számos más településén is törvényesen pályázhat lakásbérletre képviselő-testület tagja. A polgármester a lakást havi 54 ezer forintért, határozott időre bérli, azt soha nem fogja megvenni, mert az értékesítésből az ingatlant kizárták - írták a közleményben.