307 embert menthetett volna meg a kormány

Vágólapra másolva!
Mindössze 307 menekült befogadása jutott volna Magyarországra 2017-ig, ha a kormány elfogadja az Európai Bizottság ajánlását a kvótarendszerről - állapították meg a Liberálisok. A menekültek világnapján eközben az LMP arra emlékeztetett, hogy a menekülteknek szolidaritásra van szükségük.
Vágólapra másolva!

A kormány elfogadhatatlannak tartotta az Európai Bizottság ajánlását a kvótarendszerre, pedig ezzel 307 életét mentő, menekülő, hazáját elhagyni kényszerülő embernek lehetett volna segítséget nyújtani Magyarországon a következő két évben egy új élethez - közölte a Magyar Liberális Párt.

Csak figyelemelterelés

Ám - hívta fel a figyelmet az ellenzéki párt - ha a kormány elfogadja a kvótarendszert, nem tudta volna elindítani a korrupciós ügyeket háttérbe szorító plakátkampányát, továbbá nem tudott volna új ellenséget gyártani a társadalomnak, hogy ezzel

Az LMP emlékezni hív

Az LMP arra hívta fel a figyelmet: az ENSZ döntése alapján 2001 óta, a genfi menekültügyi egyezményre emlékezve tartják június 20-án a menekültek napját. A párt szerint ez a nap a háborúk, természeti katasztrófák és emberellenes diktatúrák elől menekülők szenvedéseiről való emlékezésé.

Bejött a kormánypártnak

Eközben nyilvánosságra került a Századvég friss elemzése, ami azt mutatja, hogy bejött a Fidesznek az idegengyűlölet, mert a kormánypártok ismét erősödnek. Mint arról az Origo is beszámolt, főként a bevándorláspolitikája miatt vált népszerűbbé az utóbbi időben a Fidesz.