Növelné külföldi hallgatói számát a pécsi egyetem műszaki kara

Vágólapra másolva!
A külföldi hallgatók számának további növelését szolgálja a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán az új informatikai labor létrehozása, amely az IT Services Hungary támogatásával valósult meg - közölte Bachmann Bálint dékán kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A kar vezetője ahhoz kapcsolódva beszélt erről, hogy az informatikai labort hivatalosan is birtokba vehették a hallgatók kedden. Elmondta, hogy az labor névadója, az ITSH csaknem négyezer embert foglalkoztat, többek között Somogy és Tolna megyéből is. A régió egyik legnagyobb cégének minden tizedik munkatársa a baranyai megyeszékhelyen lévő szolgáltatóközpontban dolgozik.

Kölcsönös együttműködés

Kitért arra, hogy a társaság pécsi jelenlétének egyik alapját a PTE Műszaki és Informatikai Karával kialakított, kölcsönösen előnyös együttműködés jelenti, amelynek az informatikai labor kialakítása is a részét képezi. A karon tanulók és végzők jelentős számban találnak állást a társaságnál.

Bachmann Bálint beszámolt arról, a cég támogatásával ötmillió forint értékű informatikai eszközökkel felszerelt terem alkalmas arra, hogy bővíthessék hallgatóik, azon belül külföldi diákjaik számát.
A dékán elmondta, szeptemberben elindulhat az építész, építőmérnök, műszaki informatikai szakokon alap- és mesterképzésben is az angol nyelvű képzés.

Kormányzati támogatás

A közelmúltban Orbán Viktor miniszterelnök is támogatásáról biztosította a Pécsi Tudományegyetemnek a külföldi hallgatói létszám emelésére vonatkozó terveit, és ehhez kormányzati támogatást remél az intézmény.

Bachmann Bálint hozzátette, hogy a következő egy-két évben több százra szeretnék emelni a kar külföldi hallgatóinak számát a mai mintegy ötvenről, a PTE pedig a mai 2300-as létszámát emelné 5000-re négy éven belül.