Nem vizsgálja Szijjártót a NAV

Habony Árpád
Habony Árpád
Vágólapra másolva!
A külügyminisztérium cáfolja, hogy vagyonosodási eljárást indított volna Szijjártó Péter ellen a NAV. Korábban a sajtóban megjelent, hogy mások mellett a külügyminiszter anyagi ügyeit is közelebről megvizsgálhatja az adóhatóság.
Vágólapra másolva!

Cáfol a külügy

A sajtóban megjelent valótlan állításokkal szemben az igazság az, hogy Szijjártó Péter ellen nem indított vagyonosodási eljárást a NAV - áll a Külgazdasági és Külügyminisztérium pénteki levelében. "Ha lenne ilyen eljárás, azzal kezdődött volna, hogy Szijjártó Pétert erről levélben értesítik. Értesítés a NAV-tól nem érkezett, így határozottan állítható, hogy ilyen vizsgálat nem indult, nyilvánvalóan azért, mert a NAV nem talált okot a vizsgálat elindítására." - olvasható a tárca közleményében.

Habony és Szijjártó

Az adóhatóság ellenzéki kezdeményezésre vizsgálatot indított Habony Árpád és Szijjártó Péter ellen - közölte csütörtökön az RTL Klub, bár ott is elmondták, hogy Szijjártó nem tud ilyen kezdeményezésről.

Szijjártó Péter Fotó: Bielik István - Origo

Az adóhatóság adótitokra hivatkozva nem árul el részleteket. Mint közismert, a külgazdasági és külügyminiszter tavaly több mint 160 millió forintért vásárolt magának házat, és nem ez a miniszter tulajdonában álló egyetlen nagyértékű ingatlan. Akkor a politikus egy családi kölcsönre hivatkozva magyarázta, honnan volt ennyi tőkéje a ház megvásárlásához.

Megtették a szükséges intézkedéseket

A DK nemrégiben vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett az adóhatóságnál, és arra volt kíváncsi, hogy vajon a miniszter vagyonosodása összefüggésben áll-e a Quaestor-üggyel. A DK-s Vadai Ágnesnek a NAV állítólag azt a választ adta, hogy "megtették a szükséges intézkedéseket" - derül ki az RTL Klub beszámolójából.

Górcső alatt a Gucci

Az Együtt elnöke pedig, mint azt az Origo is megírta, Habony Árpád ellen kezdeményezett ilyen eljárást. A Szigetvári Viktornak küldött írásos válasz ugyanaz volt: megtették a szükséges intézkedéseket.

Habony Árpád Forrás: Origo

Az Origo úgy tudja, hogy a vizsgálat eredményéről még a bejelentés kezdeményezője sem kaphat tájékoztatást, az ugyanis adótitoknak minősül. Éppen ezért annak is csekély a valószínűsége, hogy egy ilyen, esetleg elmarasztaló végeredményt hozó eljárás megállapításai napvilágra kerülnek.