Újból látogatható a Magdolna-torony

Vágólapra másolva!
A Budavári Önkormányzat és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum együttműködésével megnyílt a látogatók előtt a Magdolna-torony.
Vágólapra másolva!

A torony aljában valamint a Kapisztrán téren a "Budapest Romokban" című kiállítás az 1944-1945 valamint 1956 évi háborús pusztítást mutatja be, továbbá a templomban a budai Vár és a Magdolna torony történetével is megismerkedhetnek a látogatók - olvasható az egyker.blog.hu oldalon.

Körpanoráma, harangjáték

A Magdolna torony tetejéből gyönyörű körpanoráma tárul a látogatók elé. A vendégek megcsodálhatják az ország legnagyobb harangjátékát is, amely 24 haranggal működik.

Az egykori Mária Magdolna templom XV. században épült, rekonstruált gótikus műemlék tornya a budai Várban, a Kapisztrán téren Forrás: MTI/Jászai Csaba

A templom üzemeltetését, valamint a tárlatvezetést a Hadtörténeti Intézet és Múzeum végzi, a belépőjegyet a Hadtörténeti Múzeum pénztárában (bejárat a Tóth Árpád sétányról) lehet megváltani.

A felnőtt belépőjegy 800 forint, a diák jegy (6-26 éves korig) és 18 év felett diákigazolvány felmutatása mellett 400 forintba kerül. A torony hétfőnként zárva tart, máskülönben 10 és 18 óra között látogatható.