Vágólapra másolva!
Léderer András a Facebookon vallott nyíltan a homoszexualitásáról azt követően, hogy Orbán Viktor válaszolt egy másságot érintő újságírói kérdésre.
Vágólapra másolva!

"Ma is tanultam valami fontosat: nem vagyok magyar, viszont húzzam meg magam, különben lesz nemulass" - írja Facebook-profilján a fiatal liberális politikus. Léderer András 2009-ben lépett ki az SZDSZ-ből, de addig számos tisztséget töltött be a pártban.

Léderer András Forrás: Facebook

Léderer azt írja, hogy nagyon örül, hogy újabb ponton zárja őt ki a miniszterelnök az általa vezetett emberi közösségből. "Magyarország toleráns ország. A tolerancia nem azt jelenti, hogy tőlünk különböző életfelfogásokat azonos szabályozás alá vonnánk, mint a sajátjainkat. [...] Így tudunk együttélni.

Ha bármelyik irányba elmozdítjuk ezt a rendszert, akár mi erőteljesebb szabályokkal lépünk föl, akár a homoszexuálisok közössége kirívóbb magatartást tanúsít, akkor a mostani békés, nyugodt és egyensúlyi állapot meg fog bomlani" - idézi fel az SZDSZ Új Generáció egykori elnöke.

Az élet szép

"Továbbra sem fogom meghúzni magam, sem ezért, sem semmi másért, ami én vagyok: így lehet azoknak segíteni és reményt adni, akik a környezetük elutasítása miatt kényszerülnek rejtőzködésbe és hazugságba. Az élet túl szép és rövid ahhoz, hogy más döntse el, kit szerethetünk" - fűzi hozzá a volt politikus.

Léderer Andrásról

Léderer András Budapesten született 1984. augusztus 27-én. 2006 és 2009 között az SZDSZ Új Generáció elnöke. Az SZDSZ Országos Ügyvivői Testületének tagja volt, 2009-ben pedig kilépett a pártból.
A közéletbe aktívan 2002-ben kapcsolódott be, ekkor lett az SZDSZ tagja. 2003-ban az SZDSZ Új Generáció országos ügyvivőjének választották, 2004-ben a szervezet alelnöke lett. John Emese távozása után, 2006-ban lett az SZDSZ Új Generáció elnöke, 2008-ban újraválasztották. 2008-ban a Szabad Demokraták Szövetsége Országos Ügyvivői Testületének tagjává választották. Forrás: wikipedia