Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat

Gróf Tisza István Kórház
Berettyóújfalu, 2013. augusztus 8. A felújított Gróf Tisza István Kórház Berettyóújfaluban 2013. augusztus 8-án. A kórház új, központi technológiai tömbjében műtő, intenzív ellátó, sterilizáló, diagnosztikai laboratórium és gyógyszertár kapott helyet. A kórház felújítási költségeinek kilencven százalékát, 2,2 milliárd forintot európai uniós támogatásból finanszíroztak. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban péntekről szombatra virradó hajnalban.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub vasárnap esti híradójában számolt be az esetről. A csatorna úgy tudja, hogy a két férfi előbb egy még életben lévő beteget próbált a hordágyra tenni és a halottasházba vinni, de még időben rájöttek a tévedésre. Muraközi Zoltán, a kórház főigazgatója az eset körülményeiről az MTI-nek azt mondta, hogy a két ügyeletes betegszállítónak hajnali két órakor kellett volna az egyik krónikus osztályon elhunyt beteget a halottasházba vinni.

Előkerült a szonda

A betegszállítók a 81 éves férfi holttestét elejtették, az esetet a nővérek azonnal jelentették az ápolási igazgatónak - ismertette a főigazgató, aki az ápolási igazgatóval együtt azonnal a kórházba ment. Megszondáztatták a betegszállítókat, a vizsgálat pedig pozitív volt.

Itt történt a szerencsétlen baleset Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Megsérült a holttest

Muraközi Zoltán elmondta: a két betegszállítót - akik előzőleg egy másik osztályon keresték a halottat - azonnal felfüggesztették, és új betegszállítókat hívtak be ügyeletbe. A főigazgató "főbenjáró bűnnek" nevezte, hogy munkaidőben alkoholt fogyasztottak a betegszállítók, de - mint mondta - ez eltörpül amellett, hogy elejtették a holttestet, amelyen sérüléseket találtak.

A két betegszállító munkaviszonyát hétfőn várhatóan azonnali hatállyal megszüntetik - jelezte a berettyóújfalui kórház főigazgatója.