Gumicsonttal hackelték meg a nemzeti konzultáció bejelentését

Budapest, 2015. május 5.
Nyomtatják a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (KEKKH), Budapesten 2015. május 5-én. A KEKKH, a közlönykiadó és a Magyar Posta együtt hivatot
Budapest, 2015. május 5. Nyomtatják a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (KEKKH), Budapesten 2015. május 5-én. A KEKKH, a közlönykiadó és a Magyar Posta együtt hivatott arra, hogy a több mint nyolcmillió küldeményt eljuttassa a választókhoz. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Kutyajátékkal, egy színes gumicsonttal zavarták meg Kovács Zoltán kormányszóvivő és Pósán László kormánypárti képviselő tájékoztatóját, amin az illegális bevándorlás ügyében tervezett nemzeti konzultáció kérdőíveit mutatták be.
Vágólapra másolva!

Futóbolond - így reagált Pósán László fideszes parlamenti képviselő a Kovács Zoltán kormányszóvivővel az illegális bevándorlással kapcsolatos, hamarosan induló nemzeti konzultációról tartott tájákoztatójukat megzavaró PM-es politikusra.

Gumicsonttal üzent

A nemzeti konzultációs kérdőívek nyomtatását bejelentő sajtótájékoztatón a PM-es Barabás Richárd kék színű gumicsontot lobogtatva zavarta meg Kovács Zoltán és Pósán László beszédét.

A korábbi gyakorlatot követve Orbán Viktor írt kísérőlevelet a kérdőívhez Forrás: MTI/Kovács Attila

Ezzel jelezte, hogy politikai gumicsontnak, nem pedig érdemi témafelvetésnek illetve vitának tartja a nemzeti konzultációt.

Ez politikai kérdőív

A nemzeti konzultációs kérdőív szakmaiságát firtató újságírói kérdésére Kovács Zoltán azzal válaszolt, hogy a kérdőíven nem is szabad számonkérni ilyesmit, mert "ez nem közvélemény-kutatás, hanem egy politikai kérdőív".

A kérdőív - kattintásra nagy méretben nyílik! Forrás: kormany.hu

Olyan kérdőív - tette hozzá -, amelynek "kérdései a kormány politikai szándékai szerint íródtak". Ugyanakkor mindegyik kérdésre lehet "nem"-et is válaszolni - nyugtatott meg a kormányszóvivő.

Már nyomtatják a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit Forrás: MTI/Kovács Attila

Mint arról az Origo is beszámolt, a legújabb nemzeti konzultáció májusban indul, és 12 kérdés szerepel majd a kérdőíven. A hivatalos közlés szerint a mind a nyolcmillió választóhoz eljuttatott kérdőíves felmérés költsége eléri majd a csaknem egymilliárd forintot.