Botka László szerint a Fidesz lebont és megtagad

Vágólapra másolva!
A Fidesz-rezsim lebont és megtagad minden európai értéket az MSZP választmányi elnöke szerint. Botka László azt is mondta, hogy a szocialisták számára az Európai Unió nem pusztán érdek-, hanem valódi értékközösséget jelent.
Vágólapra másolva!

A szocialisták választmánya szombaton Budapesten ülésezik, Botka László a zárt ülés előtt beszélt. Azt mondta, hogy május 9. kettős ünnep, a második világháború végének évfordulója, illetve 1950-ben ezen a napon tett javaslatot Robert Schuman francia külügyminiszter az európai országok szorosabb együttműködésére.

Nem véletlen

Az ellenzéki politikus véleménye szerint öt év fideszes kormányzás után nem véletlen, hogy Magyarországon meglehetősen kevés szó esik ez utóbbi évfordulóról, a kormányzat "kerüli" a megemlékezést erről.

Az MSZP sokszínű

A választmányi elnök a főbb európai és egyben az MSZP által vallott értékek közé sorolta a sokszínűséget, a történelmi tudatosságot, a társadalmi, vallási, egyéni szabadságot, a szolidaritást, a szellem elsődlegességét, illetve a valódi demokratikus polgári erényeket, amelyeket a büszkeséggel, az önállósággal, az előrelátással jellemzett.

A Fidesz megnyirbálta a gyülekezési jogot

Botka László a Fidesz-politikát ezzel szemben úgy írta le, hogy sokszínűség és tolerancia helyett intolerancia; társadalmi, vallási és egyéni szabadság helyett az önkormányzatiság kivéreztetése; nullára fékezett társadalmi mobilitás; megnyirbált gyülekezési és lábbal tiport sajtószabadság; előírt, kívánatos családnagyság, előírt szabadidős foglalatosság jellemzi.

Csak a közmunka a munka

A választmányi elnök szerint a nagyobbik kormánypárt politikájának célja egy olyan munkaalapú társadalom, amelyben lassan csak a lapáttal vagy gereblyével végzett közmunka a valódi munka.