Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nézzen viharkáros fotókat!

olvasói vihar
Vágólapra másolva!
Eddig 170 helyre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak az esti, éjszakai vihar miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Olvasóink is küldtek felvételeket a gyülekező viharfelhőkről. Őket 10 ezer forintos Clickshop kedvezménykuponnal ajándékozzuk meg. 
Vágólapra másolva!

Elsősorban Csongrád, Bács-Kiskun és Tolna megyében akadt feladatuk a tűzoltóknak, miután a viharos erejű szél ágakat, fákat tört le, villanyvezetékeket rongált meg.

Egy kórház teteje bánta a vihart

Bács-Kiskun és Csongrád megye nyolc településén okozott zavart az áramszolgáltatásban a vihar, ami 30 négyzetméteres területen megbontotta a kalocsai kórház tetejét, Nagyatád külterületén pedig egy 20 méteres fát döntött a vasúti sínekre.

Zivatarfelhők Zalaegerszeg felett Forrás: MTI/Varga György

Az alábbi felvételt az Origo egyik olvasója küldte el nekünk Kiskunhalasról, ezért 10.000 Ft-os ClickShop kedvezménykuponnal ajándékozzuk meg.

Egy villámot is megörökített az egyik olvasónk Forrás: Deák Albert

Az alábbi felvételt egy másik olvasónk küldte, a Kőszegi-hegységből. A fotóért természetesen neki is jár a kedvezménykupon.

Gyülekeznek a viharfelhők a Kőszegi-hegység felett Forrás: Raduly László

Lezárás a vihar miatt

Több helyen még most is nehézkes a közlekedés. Fő- és mellékutakon egyaránt előfordulhat, hogy vastag gallyakat tört le, fákat fordított ki a szél.

Tűzoltók épületre dőlt fát távolítanak el Ópusztaszeren Forrás: MTI/Donka Ferenc

A rendőrség tájékoztatása szerint korábban Kiskunfélegyházánál lezárták az 5-ös főutat, mert több helyen fák dőltek rá. A településről a Szeged felé haladókat - előreláthatóan délig - mellékutakra terelik.

Küldjön Ön is fotót vagy videót a szerkesztőségünkbe! Ha a felvételt felhasználjuk, akkor megajándékozzuk! További részleteket itt olvashat!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről