Keményen odaszúrt a német sajtó Orbán Viktornak

Dagály uszoda, alapkőletétel, Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós istván főpolgármester, Julio Maglione, a FINA elnöke
Dagály uszoda ünnepélyes alapkőletétel 2015 május 15-én - résztvevők Orbán Viktor miniszterelnök,
Vágólapra másolva!
A ZDF német országos közszolgálati televízió Heute Show című szatirikus politikai magazinműsora, valamint a Der Spiegel című hírmagazin a menedékkérők ellátása körüli uniós vitákkal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal és Orbán Viktor kijelentésével. 
Vágólapra másolva!

A Der Spiegel az uniós tagállamokban elindított befektetési letelepedési programokról közölt egy összeállítást. Ebben kiemelték: a magyar programot azzal népszerűsítik, hogy annak révén be lehet lépni a német munkaerőpiacra. Hozzátéve: a német belügyminisztérium álláspontja szerint ez nincs így, és Berlint azért is "bosszantja" az ügy, mert

Orbán Viktor jobboldali kormánya a bevándorlási politika másik oldalán szélsőséges keménységet demonstrál.

Orbán Viktort nem kímélték a német sajtóban Fotó: Szabó Gábor - Origo

A szerző hozzáteszi, hogy a magyar miniszterelnök

A szórakozáson szórakoztak

A Heute Show pénteki adásában Oliver Welke műsorvezető az EU-ba irányuló menekülthullámról szóló összeállításban kemény szavakkal bírálta Orbán Viktort, úgy vélte, hogy a kormányfő kedélyes délutáni szórakozásnak nevezte a Földközi-tengeren számtalan halálos áldozattal járó tömeges menekülést.

Orbán Viktor a ZDF műsorában és a Der Spiegelben egyaránt idézett rádióinterjúban az illegális határátlépés ügyében ezt mondta: az illegális bevándorlást minden esetben törvénysértésnek kell tekinteni, az ugyanis nem egy "bocsánatos bűn", nem egy "kedélyes délutáni szórakozás". A Kossuth rádióban adott interjúról bővebben ide kattintva tájékozódhat.

Nemrégiben írtunk arról, hogy újabb menekülthullám van Budapesten. Kattintson ide a részletekért.