A belvárosban autózna? Meg se próbálja!

BKK
Május 1-i közlekedés
Vágólapra másolva!
Május 1-jén már harmadszor lesz Nagy Futam Budapesten. A közönség testközelből figyelheti meg az autóversenyzés sztárjait a belvárosban, és látványos légi bemutató is lesz. Meg persze az ilyenkor szokásos útlezárások, forgalomelterelések, járatmódosítások. Ha kíváncsi arra, hogy merre mehet, vagy arra, hogy merre nem, jó helyen jár. Összefoglaló a közlekedési változásokról.
Vágólapra másolva!

Utakat, hidakat és tereket is lezárnak Budapesten a május 1-jei rendezvények és a Nagy Futam autós és légi parádé miatt. Több helyen már a hét elején korlátozták a forgalmat, a legnagyobb változások azonban pénteken lesznek.

A Lánchídon gyalogosan is tilos

Gyalogosok sem közlekedhetnek majd a Lánchídon május 1-jén 10 és 18 óra között, a Nagy Futam előkészületei miatt pedig már szerdán lezárták a Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret, ezek szombaton 18 óráig zárva is maradnak.

Az ünnepnapon lezárják 10 és 18 óra között a Budai alsó rakpartot, a Szent Gellért és a Várkert rakpartot, valamint a Bem rakpart egy szakaszát, a Clark Ádám teret, az Alagút utcát, a Fő utcát, a Jégverem utcát, az Erzsébet híd Attila úti lehajtóját és az Attila út egy-egy szakaszát is.

Május 1-jei közlekedés Forrás:BKK

Nem lehet behajtani az Apród utcába az Attila út és az Ybl Miklós tér között, a Batthyány utcába a Gyorskocsi utca és a Fő utca között, a Pala utcába a Fő utca és a Bem felső rakpart között, a Halász utcába a Fő utca és a Bem felső rakpart között, a Szarvas térre és a Krisztina körúti átkötő útra sem.

Alsó rakpart, Széchenyi tér…

Nem lehet rámenni a Pesti alsó rakpartra a Havas utcától a Szent István téri felhajtóig, a Széchenyi felső rakpartra az Arany János utcától a Széchenyi térig, valamint lezárták a Széchenyi teret, az Eötvös teret, a József Attila utcát a Széchenyi tértől a Bajcsy-Zsilinszky útig és az Apáczai Csere János utcát a Széchenyi tértől a Szende Pál utcáig.

Rákosmentén is gondok lehetnek

A rendezvények miatt Óbudán és Rákosmentén is forgalomkorlátozásokra lehet számítani, lezárják egy időre a Mátyás király utat a Karácsony Sándor utca és a Lehel utca között. Nem lehet használni pénteken 0 órától 24 óráig, vagyis egész nap a Ferihegyi utat a Pesti út és a Gyökér utca között, valamint az Egészségház utcát a Ferihegyi út és a Földműves utca között. Terelőútként a Ferihegyi út- Pesti út- Bakancsos utca- Széchenyi utca- Ferihegyi út útvonalat ajánlják.

Michelisz Norbert is ott lesz valahol Forrás: MOL-csoport

Itt pedig aztán végképp kerüljön, ha lehet!

A BKK arra kéri az autósokat, hogy május 1-jén lehetőség szerint kerüljék el Budán az Irinyi József utca – Október huszonharmadika utca – Bocskai út – Karolina út – Budaörsi út – Alkotás utca – Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Margit körút által határolt területet, Pesten pedig a Nagykörúton belüli utakat.

Tömegközlekedni sem lesz egyszerű

A BKV-járatok csütörtökön a pénteki, pénteken pedig az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek. A BKK azért jó ötletekkel ellátja az utazni vágyókat.

Besenyei Pétert továbbra is csak így láthatjuk Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Városligetbe pénteken is az M1-es metróval, a 70-es, a 75-ös trolibusszal, valamint a 30A és a 230-as busszal lehet eljutni. A metró az ilyenkor szokásos 3-4 helyett 2-3 percenként jár, a 70-es, a 75-ös trolibusz-, valamint a 30A és a 230-as autóbuszvonalon pedig csuklós buszokat indítanak.

Ha 2-es villamos, akkor két menetben

A 2-es villamos pénteken a Széchenyi István tér és a Belgrád rakpart lezárása miatt két szakaszon, megosztva közlekedik. A Közvágóhídtól a Boráros térig és a Jászai Mari tértől a Kossuth térig mehetünk villamossal. A kieső szakaszokon busszal viszik az utasokat.

Ezeken kívül még rengeteg járat útvonala módosul. A teljes menetrendet itt találja.