Kétéves mélyponton a Fidesz támogatottsága

Vágólapra másolva!
Kétéves mélyponton van a kormánypárt támogatottsága. A Medián felmérése szerint sokan vándorolnak át a Jobbikhoz, a baloldali pártok azonban továbbra sem tudnak számottevően hasznot húzni a Fidesz népszerűségének csökkenéséből. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz támogatóinak aránya februárról márciusra 3 százalékkal, 27-ről 24 százalékra csökkent a teljes népesség körében - derül ki a HVG megbízásából készített felmérésből. Ez azt jelenti, hogy

Több DK-s és Jobbikos

A Fidesz február óta bekövetkezett népszerűségvesztéséből az ellenzéki pártok egyelőre nem tudtak számottevő tőkét kovácsolni. Kivétel ez alól a táborát lassan növelő Demokratikus Koalíció. A pártpreferenciával nem rendelkezők aránya legutóbb két éve, 2013 márciusában volt olyan magas, mint most, azaz 37 százalékos.

A Fidesz népszerűségének csökkenéséből a Jobbik profitált Fotó: Polyák Attila - Origo

A felmérésből kiderül az is, hogy a Jobbik mostani szimpatizánsainak közel ötöde mondja azt, hogy tavaly tavasszal még a Fideszre szavazott, és azóta pártolt át a Jobbikhoz.

Eltérő adatok

Legutóbb az Ipsos közölte, hogy a Jobbikhoz pártolnak a csalódott fideszesek. Erről bővebben ide kattintva olvashat. Ugyanakkor a Nézőpont szerint továbbra is magabiztosan vezet a Fidesz–KDNP, és egyik párt támogatottsága sem változott érdemben. Ide kattintva tájékozódhat a részletekről.