Lázár reméli, hogy nem állami autóval furikázik Habony

Habony Árpád, kisbusz, Volkswagen
Vágólapra másolva!
Lázár János reméli, hogy futja Habony Árpádnak és Andy Vajnának saját autóra is, és nem állami kocsival járnak – ezt a politikus mondta az Origónak. A miniszterelnöki tanácsadót eddig luxusautókban látták, de a napokban egy fekete Volkswagen kisbuszt vezetett, amely nagyon hasonlít Orbán Viktor kedvenc járművére.
Vágólapra másolva!

Lázár János bízik abban, hogy saját autóra is telik Habony Árpádnak és Andy Vajnának. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az Origo kérdésére válaszolt így, annak kapcsán, hogy kettejüket többször látták együtt egy olyan fekete Volkswagen kisbuszban, amilyet Orbán Viktor is használ.

Záróvonalon át, becsatolt öv nélkül

Habony Árpád és Andy Vajna múlt vasárnap tűnt fel a kisbusszal a budai Fő utcában. A róluk készített videofelvétel szerint az autót vezető Habony megpróbálta kikerülni a Budai Központi Kerületi Bíróság előtt Tarsoly Csabára váró fotósokat és az operatőröket, ezért a záróvonalon keresztül áttért a szembejövők sávjába, majd behajtott egy zsákutcába is. Sem ő, sem a filmügyi kormánybiztos nem volt bekötve.

Tatabányán is látták

Mint később kiderült, Tatabányára mentek, egy olvasónk a Földi Imre Sportcsarnok előtt fényképezte le a járművet vasárnap késő délután. A sportcsarnokban ekkor éppen egy kosárlabdameccset játszottak.

Tatabányai sportcsarnok előtt parkolt a Volkswagen kisbusz, amit korábban Habony Árpád vezetett Forrás: Origo olvasói fotó

Azóta Origo megtudta, hogy nem csupán Habony Árpád és a kormánybiztos Andy Vajna utazott a sportrendezvényre, hanem Palácsik Tímea és még egy férfi is volt a társaságukban. Vélhetően együtt utaztak, hiszen Palácsik Tímea Andy Vajna felesége. Így négyesben nézték meg a Tatabánya-BEAC női kosárlabda-mérkőzést.

Ez valami új

A miniszterelnöki főtanácsadót fotózták már le Audiban és Lexusban is, mostanában pedig egy G63-as Mercedes terepjáróval közlekedik, a kormányfőéhez kísértetiesen hasonló kisbusszal viszont most hétvégéig még nem látták.

Andy Vajna filmipari biztos gyakran látható Habony Árpád társaságában Forrás: MTI/Varga György

Kié a kocsi?

Az Együtt éppen ezért szeretné megtudni, állami tulajdonban van-e a Volkswagen. Szigetvári Viktor, a párt társelnöke az Origónak elmondta: tisztázni szeretnék a kérdést, hogy kié az említett autó, és ha esetleg állami tulajdonban van, akkor ki jogosult a használatára. A társelnök ennek érdekében közérdekű adatigénylést nyújtott be a Miniszterelnökséghez.

A tulajdoni jogon kívül arra kíváncsi, vezetheti-e az adott járművet Habony Árpád, és ha igen, akkor milyen jogcímen. Szigetvári Viktor az Origónak most azt mondta, nem kapott még választ a kérdésekre.