Kriza Ákos: Nem tiltottam meg az ételosztást

Miskolc ételosztás
Többszáz fős tömeg harcol a segélycsomagokért Miskolc Városháza terén,2015 április 7-én. Többszáz fős tömeg harcol a segélycsomagokért Miskolc Városháza terén,2015 április 7-én.
Többszáz fős tömeg harcol a segélycsomagokért Miskolc Városháza terén,2015 április 7-én.
Vágólapra másolva!
Nem tiltotta meg a miskolci ételosztást Kriza Ákos, csupán nem támogatta a kezdeményezőket - mondta a város polgármestere. Szerinte az ilyen szervezetlen akciók több kárt okoznak, mint amennyi hasznuk van.
Vágólapra másolva!

Botrányba és gyakorlatilag fosztogatásba torkollt a kedd délutáni étosztogatás Miskolcon, ahol a Városház téren több száz csomag tartós élelmiszert osztottak szét civilek - részint dacból, mert korábban a város fideszes polgármestere elutasította az akciót, mondván: erre nincs szükség Miskolcon.

Kriza Ákos polgármester a Mokka stúdiójában csütörtökön cáfolta, hogy betiltotta volna az ételosztást, de a szerinte teljesen szakmaiatlan szervezéshez nem akart asszisztálni. Az alapítvány azt kérte tőle, illetve a Polgármesteri Hivataltól, hogy szervezzenek gyerekeket a helyszínre, ajánlják az ételosztást városszerte, a rendezvény időpontjában biztosítsák a helyszínt, szerzezzék oda a helyi sajtót, valamiint az interneten élőben közvetítsék az ételosztást. Utóbbi kérést teljesen irreálisnak tartja a polgármester, aki szerint nem kell kirakatba tenni azt, hogy szegény, nincstelen gyerekek csokit esznek.

Többszáz fős tömeg harcol a segélycsomagokért Miskolc Városháza terén, 2015 április 7-én. Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Nem egyszer veszek részt ételosztásban. Soha semmilyen probléma nincsen. Egy olyan civil szervezet, amelyik rendszeresen foglalkozik ételosztással, meg tudja magának szervezni a szükséges dolgokat, csupán annyit kér az önkormányzattól, hogy nagyobb publicítást biztosítson az eseménynek" - mondta a Mokkában Kriza Ákos.

Miskolcon naponta 5900 gyerek kap ingyenes háromszori étkezést az önkormányzati intézményekben.