Ismét megfosztanák a mandátumától Várnai Lászlót

zuglói polgármester-jelöltek vitája várnai lászló
zuglói polgármester-jelöltek vitája várnai lászló civilzugló egyesület zuglói polgármester-jelöltek vitája várnai lászló civilzugló egyesület zuglói polgármester-jelöltek vitája
Vágólapra másolva!
Lehet, hogy Várnai László mégsem tarthatja meg a képviselői mandátumát Zuglóban, mivel továbbra sem szerepel a köztartozásmentes listán. Még februárban ugyanezért indult eljárás a politikus ellen, de akkor nem fosztották meg a mandátumától. Várnai László állítja, nincsen tartozása.
Vágólapra másolva!

Újabb méltatlansági eljárás indulhat Várnai László, a Civil Zugló Egyesület zuglói képviselője ellen – értesült az Origo. A XIV. kerületi képviselő-testület még márciusban méltatlannak mondta ki a mandátumára a képviselőt, mivel köztartozással rendelkezett és az önkormányzati törvény szerint csak az tölthet be képviselői tisztséget, aki szerepel a köztartozásmentes adatbázisban.

Kivizsgáltatná

Később Várnai László igazolta, hogy nem rendelkezik köztartozással, így nem veszítette el a mandátumát. A Civil Zugló Egyesület vezetője az önkormányzati választás óta élesen bírálta az új kerületi vezetést, aminek köszönhetően a környezetvédelmi tanácsnoki pozíciójától két hónap után megfosztották.

Várnai Lászlót ismét kizárnák a testületből Fotó: Bielik István - Origo

Barta János, az LMP képviselője hívta föl Karácsony Gergely polgármester figyelmét arra, hogy Várnai László április 14-én sem szerepelt a köztartozásmentes adatbázisban. Ezért a politikus kezdeményezte a kerület vezetőjénél, tegye meg a szükséges intézkedést a jogi és ügyrendi bizottságnál, hogy haladéktalanul kezdjék meg az ügy kivizsgálását.

Várnai: Nincs tartozásom

Nincs köztartozása, és nullás igazolással is rendelkezik, mondta Várnai László az Origónak. Szerinte a Nemzeti- Adó és Vámhivatal lassúsága miatt nem került föl még a listára. Úgy látja, hogy a kerületi LMP-nek nincsen átfogó politikai céljai, ezért szeretnék őt valahogy kipiszkálják a testületből.

A köztartozásra való hivatkozás az utóbbi években több esetben politikai eszközzé is vált egyes helyi emberek eltávolítására. Így például 2011-ben a felcsúti polgármestert is a köztartozása miatt menesztették, ez után választották meg a település élére Mészáros Lőrincet.

Összefonódások

Az Origo februárban számolt be arról, hogy Török Zsolt munkatársa lett Harrach Péter Zuglóban. Harrach Péter a KDNP parlamenti frakcióvezetőjének a fia. Korábban a zuglói Fidesz–KDNP-frakciót vezette, az idei önkormányzati voksoláson már nem indult a XIV. kerületben. Harrach Péter, a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. Lipták villai tagintézményének vezetője lett. Török Zsolt az MSZP parlamenti képviselője volt, 2013-ban a hamis bajai videó miatt távozott a párt szóvivőjének posztjáról.