Senki sem vállalja Habony Árpád kisbuszát

Habony Árpád, kisbusz, Volkswagen
Vágólapra másolva!
Újabb szervezetek közölték, hogy nem hozzájuk tartozik az a titokzatos Volkswagen kisbusz, amivel Habony Árpád és Andy Vajna szabálytankodott. Az Origo kérdésére a Miniszterelnökség tudatta: a felügyeletük alá tartozó polgári titkosszolgálatoknak sincs köze a járműhöz.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, senki sem vállalja Habony Árpád titokzatos kisbuszát. A minisztériumok, azok háttérintézményei és a Terrorelhárítási Központ (TEK) után a Miniszterelnökség is azt közölte az Origo kérdésére, hogy nem a Lázár János vezette hivatal felügyelete alá tartozó titkosszolgálatoké a jármű.

Nem is TEK-es a kocsi

Csütörtökön a TEK közölte az Együtt társelnöke, Szigetvári Viktor kérdésére, hogy "a NAE-045 forgalmi rendszámú gépjármű nincs a Terrorelhárítási Központ tulajdonában, vagyonkezelésében, a gépjárművet a Terrorelhárítási Központ nem lízingeli és nem bérli".

Olvasónk Tatabányán fotózta le a titokzatos kisbuszt Forrás: Origo olvasói fotó

Az már korábban kiderült, hogy a Tatabányát is megjárt kisbusz nem állami. A Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság ugyanis közölte: Habony Árpád részére gépjárművet nem biztosít, és nem is biztosított. Arra nem tértek ki, mi van akkor, ha az autó mégis állami, Vajnának adták, csak Habony vezeti.

Nem is a Filmalap járműve

Szigetvári Viktor külön is adatigényléssel fordult a Külgazdasági- és Külügyminisztériumhoz, Andy Vajna szerepe miatt a Magyar Nemzeti Filmalaphoz, a Honvédelmi Minisztériumhoz és a Terrorelhárítási Központhoz is, hogy megtudja, bármelyik szervezet tulajdonában van-e a NAE-045-ös rendszámú kocsi.

Andy Vajna filmipari kormánybiztos is az autóban utazott - nem is a Filmalapé Fotó: Valuska Gábor

A külügyi és a honvédelmi tárca érdemben nem válaszolt még neki, de az ellátási főigazgatóság korábbi válasza szerint nem is lehet az övéké. A Magyar Nemzeti Filmalap viszont válaszolt az Együtt társelnökének, és azt írták: nem az övéké a jármű, nem bérlik és nem is lízingelik.

Rendszámot cserélhetett

Vagyis továbbra sem tudni, kié a kisbusz, amit - több közlekedési szabályt is megsértve - Habony Árpád vezetett március végén. Az Origo számolt be arról, hogy a jármű nem szerepel az Ügyfélkapu járműadatbázisában. A sorrendben előtte lévő rendszám megtalálható, és az utána lévő is, de ez nem.

Habony Árpád vezette a járművet, többször megsértette a KRESZ-t is Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kisbusz mintha nem is létezne. Az elképzelhető, hogy az autó rendszámot cserélt: a jármű rendszáma ugyanis csak akkor nem található meg a rendszerben, ha kivonták a forgalomból. Egyelőre tehát az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a régi rendszámot kivonták a forgalomból és a jármű másikat kapott.

Szavazzon!

Ön szerint mi a kisbusz új rendszáma?