Filmbe illő százmilliós ékszerrablás Budapesten

ékszerrablás
Vágólapra másolva!
Csaknem kétszázmillió forintot érő ékszert és órát raboltak egy fővárosi ékszerboltból úgy, hogy kibérelték az ékszerüzlet melletti helyiséget, és egyszerűen átfúrták a falat. Az ékszerész karácsonykor nagyon elcsodálkozott. 
Vágólapra másolva!

Összesen 196 és fél millió forintnyi ékszert és órát raboltak el 2012 karácsonyán egy budapesti, VIII. kerületi ékszerboltból.

A rablók komolyan felkészültek a feladatra. Egyikük decemberben kibérelte az ékszerbolt melletti üzletet, kirakatára kitette a „Nemsokára étterem nyílik” feliratot, majd fekete fólia takarásában hozzá is láttak a falbontáshoz.

Ezt a széfet is kipakolták Forrás: Police.hu

A bontással karácsonykor végeztek, és az ünnepek alatt vitték el a 28 kilogramm aranyat. Az ékszerész az ünnepek után, december 27-én ment dolgozni, de akkor már csak a kipakolt boltot találta.

Azonnal szólt a rendőröknek, akik azonban egy évvel a rablás után még mindig tanácstalanok voltak, és felfüggesztették a nyomozást. Végül egy másik bűncselekmény kapcsán kihallgatott férfi vallomása vezette nyomra őket.

A rendőrök ezért 2014. február 17-én újra nyomozni kezdtek, akkor már négy férfit kerestek. Egyiküket a Terrorelhárítási Központ kommandósai fogták el tavaly márciusban, és ezután már nem volt nehéz dolguk. A rablásról további izgalmas részleteket a Zsaru Magazinban talál.