Erős széllel kezdődik a hosszú hétvége

Vágólapra másolva!
Sokan töltik a munka ünnepét a szabadtéren, ilyenkor országszerte rendezvényeket tartanak. Az időjárás általában kedvező lesz a programok megtartásához, napközben csak kevés helyen fordul elő rövid ideig tartó zápor, azonban az ország több pontján szeles idő lesz. Estétől már többfelé eshet.
Vágólapra másolva!

Pénteken a vékony fátyolfelhők ellenére az ország nagy részén több órára kisüt a nap, az északi határvidéken azonban már délelőtt elkezd vastagodni a felhőzet, ami délután egyre délebbre terjed - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szűrt napsütés

Pénteg estig jelentős csapadék nem várható az ország területén, a Dunántúl északi részén és az Északi-középhegység környékén kialakulhat kisebb csapadék.

Erős szélre számíthatunk pénteken Forrás: MET.hu

Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd a kora délelőtti óráktól észak felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, délen még többórás szűrt napsütés valószínű. Napközben északon elszórtan zápor előfordulhat, majd az esti óráktól dél felől várható egyre több helyen eső, záporeső. Többfelé megerősödik a délnyugati szél.

Szombaton már eshet

Szombatra virradó éjjel az országban nagy területen számíthatunk csapadékra, majd az északnyugatira forduló szél már nagyobb területre hoz szárazabb levegőt, emiatt napközben megszűnő tendenciát mutat majd a csapadék. Az Észak-Dunántúlon, a fővárosban és az Alföld nyugati részén szeles időre készülhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 22 fok között valószínű, de a tartósan borult helyeken ennél hűvösebb lesz.

Vasárnapra felszárad

Szombat késő estére mindenütt megszűnik a csapadék, a vasárnap jellemzően fátyolfelhős időt tartogat, de ekkor már ismét lesznek erősen felhős körzetek az országban. A felhők ellenére az ország nagy részén számítani lehet több-kevesebb napsütésre, a szél csak a Kisalföldön erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 23 fok között valószínű.