A Quaestor-ügy miatt már ingyen fociznak az ETO játékosai

ETO Park
Győr, 2015. március 16. Az ETO Park stadionja Győrben 2015. március 16-án. Az Audi Hungaria március 14-én bejelentette, hogy azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését az NB I-es győri labdarúgócsapatot működtető Győri ETO FC Kft.-vel, miután március 9-én öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira Kft., a klubot tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Nincs pénz a kasszában, nincs miből fizetni a játékosoknak – mondta Szasa Sztevanovics, a Győri ETO sportigazgatója. A csapat a Quaestor csődje miatt került nagyon nehéz helyzetbe.
Vágólapra másolva!

Szasa Sztevanovics, a Győri ETO sportigazgatója mindent elkövet annak érdekében, hogy a rendkívül nehéz helyzetbe került klub be tudja fejezni a bajnokságot, igaz, arról fogalma sincs, hogy a labdarúgók mikor kapnak legközelebb fizetést.

Keresik a megoldást

„Nincs pénz a kasszában, nincs miből fizetni a játékosoknak – mondta a Nemzeti Sportnak Szasa Sztevanovics. – Természetesen nem ülünk ölbe tett kézzel, keressük a megoldást, miként lehetne bevételhez jutni, és csak köszönettel tartozunk azoknak, akik valamilyen módon megpróbálnak segíteni rajtunk."

Nagyon nehéz helyzetben van a győri klub Forrás: MTI/Krizsán Csaba

"Hétről hétre megyünk előre, szombaton a Kecskemét ellen is csak az egyik tribünt nyitottuk ki, hogy kevesebb legyen a költségünk. Nagyon fontos lenne, hogy a szurkolók mellénk álljanak, jó volna, ha a szombati, Nyíregyháza elleni mérkőzésre is minél többen jönnének ki" – tette hozzá Szasa Sztevanovics.

Mélybe juthatnak

Ha nem szereznek sürgősen pénzt a becsődölt Quaestor támogatása helyett, könnyen a legalsó osztályban találhatja magát a Győri ETO. Licenc híján ugyanis a megyei III-ba kellene besorolni a csapatot. A fociszerető kormány, úgy tűnik, ezt szeretné elkerülni, hiszen stratégiailag kiemelt jelentőségűnek nyilvánította a győri klubot, ez pedig a remélt potenciális befektetőnek kedvez.