Zavarba hozta a képviselőket a civil szervezet

Vágólapra másolva!
Alaposan meglepte az országgyűlési képviselőket a Transparency International Magyarország. Legújabb, "Dedikálj egy bankjegyet" akciójukkal ugyanis őket is megkeresték, de a saját zsebből való adakozás gondolatát nem mindegyik honatya tette magáévá: volt, aki a feleségére, más a frakciójára hivatkozva hárította el a szervezet kérését.
Vágólapra másolva!

A Transparency International Magyarország "Dedikálj egy bankjegyet" címmel indított korrupcióellenes akciót. A pénzt oktatási programra, a politikusok vagyonbevallásának ellenőrzésére, vagy éppen saját működésük finanszírozására fordítanák. Bárki adakozhat, de ha már korrupció elleni fellépésről van szó, megkerestek a parlamentben néhány képviselőt, hogy személyesen bírják rá őket az adakozásra.

Íme, az eredmény:

Forrás: Origo

Milliárdokkal nem tudtak elszámolni

Az áprilisi országgyűlési választásokra több mint négymilliárdot kaptak az államtól a kispártok, de 3,6 milliárd forinttal nem tudnak elszámolni. A parlamentbe jutott pártok A Transparency számításai alapján összesen több mint 3,5 milliárd forinttal költöttek többet a megengedettnél.

"A papírforma jött be, a pártok kihasználták a kampányfinanszírozási törvény által teremtett lehetőségeket”, mondta akkor Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója. A korrupció elleni szervezet szakértője a pártbeszámolókat ellenőrző Állami Számvevőszéktől várta a pártok tényleges kampányköltéseinek a kiderítését.