Tízmillióval költött többet a rendőrség Putyinra, mint Merkelre

Angela Merkel kancellárasszony az Andrássy Egyetemen
Vágólapra másolva!
Összesen 34 millió 360 ezer forintba került a magyar rendőrségnek Angela Merkel budapesti látogatása. A német kancellár február másodikán érkezett Budapestre, ahol Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott, majd előadást tartott az Andrássy Egyetemen és ellátogatott a Dohány utcai zsinagógába is. 
Vágólapra másolva!

Az Átlátszó weboldalára kikerült közérdekű adatigénylés szerint a rendőrség a legtöbbet munkabérként fizette ki, összesen 23 700 ezer forintot (ebben a túlóra is benne volt). A munkáltatót terhelő járulék 6 millió 399 ezer forintra rúgott, valamint 4 és félmillió forintot költöttek dologi kiadásokra. Utóbbin belül 737 ezer forint volt az üzemanyag és 3 millió 159 ezer a rendőrök élelmezése.

Angela Merkel február másodikán járt Budapesten Forrás: Képszerkesztőség

Olcsóbb volt, mint Putyin

Érdekesség, hogy Angela Merkelre majdnem tízmillióval kevesebbet költött a rendőrség, mint Vlagyimir Putyinra. Az orosz elnök két héttel a német kancellár után érkezett Budapestre, az ő biztosítására összesen 43 milliót költöttek.

A Múzeum körúton is sorfalat álltak a rendőrök Forrás: Origo

Akkor a rendőrség utakat zárt le, hatalmas erőkkel biztosította a helyszíneket, és még a csatornafedeleket is lehegesztette. Vlagyimir Putyin mindössze néhány órát töltött Budapesten, de még úgy is több tízmillió forintba került az őrzése, hogy a saját biztonsági emberein kívül a páncélozott autóját is elhozta.