Szigetvári: El kell söpörni Orbán rendszerét

Vágólapra másolva!
Az Együtt elnöke szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszerét el kell söpörni, vagy le kell győzni, és meg kell állapodni a parlamentben a teljes, folytonosság nélküli lebontásáról.
Vágólapra másolva!

Szigetvári Viktor vasárnap Debrecenben, a Petőfi-szobornál rendezett megemlékezésen és demonstráción kijelentette, hogy a forradalommal mint kifejezéssel vigyázni kell, mert vért és emberhalált senki nem akarhat, de "folyamatosságra törekedni azzal, ami most van, nem lehet".

"Békés és megbocsátó átmenetet hirdetni a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből valami másba, nem lehet" - tette hozzá. A politikus annak a meggyőződésének adott hangot, hogy "nem kell így élnünk, nem kell így meghalnunk, nem kell a demokratáknak fejüket lehorgasztva járni Debrecenben, Budapesten és más településeken".

Korrupt hatalmasok

"Meg lehet szabadulni a hazánkat ideiglenesen fogságban tartó korrupt hatalmasoktól, akik immár se kormányozni nem tudnak, se gyarapodást hozni, se békét teremteni" - mondta. Szigetvári Viktor szerint új feudalizmus van Magyarországon, "ahol polgármester próbál leteremteni egy iskolaigazgatót, aki csak a diákjait akarta óvni a napi politikától, ahol a közmunkásoknak oda kell szavazniuk, ahova a helyi elöljáró kéri, különben sem napszámot nem kap, sem pedig közmunkát".

Gucci-konzervatívok pasáskodása

"Kiszolgáltatottság, függés, politikai közösségünk 80-90 százalékának elnyomása, és közben az urizálás, a Gucci-konzervatívok pasáskodása: ez az új feudalizmus, amivel le kell számolnunk" - mondta a szónok mintegy 50 fős hallgatóság előtt. Szigetvári Viktor a Fidesz legnagyobb bűnének nevezte, hogy azon túl, hogy sok mindent, földet, trafikot, pályázatot, önkormányzati ingatlanokat-, ellopott, "magát az államot ejtették foglyul és használják arra, hogy lopjanak, majd elfedjék és elkenjék a felelősségüket".

"Szabad országban szeretnék élni" - mondta a továbbiakban, majd hozzátette: az illiberális magyar demokráciában nincs szabadság, nincsenek egyenlő jogok. "Egy illiberális Magyarországon forradalomra van szükség. Lehet, hogy jogállami forradalomra, de szükség van erre" - mondta az Együtt elnöke Debrecenben.