Robbanás Zuglóban, gyerekek is megsérültek

Robbanás történt a XIV. kerületben
Mentősök sérülteket látnak el a XIV. kerületi Cserei utcában 2015. március 12-én, ahol robbanás történt egy négyszintes házban. A robbanás után tűz ütött ki az épületben, de a lángok terjedését a tűzoltók hamar megfékezték. A földszinten öt lakás lakhatatlanná vált. Az első információk szerint kilencen sérültek meg a robbanásban.
Vágólapra másolva!
Robbanás történt csütörtökön délután Budapest XIV. kerületében, a Cserei utcában. Kilencen sérültek, egy kétéves gyermeken életmentő beavatkozásokat kellett végezni, és életveszélyes állapotban vitték kórházba.
Vágólapra másolva!

Összesen kilencen, köztük négy gyermek sérült meg, amikor felrobbant egy lakás Budapest XIV. kerületében, a Cserei utcában, csütörtökön délután.

Mentősök dolgoznak a helyszínen Fotó: Bielik István - Origo

Egy négyszintes ház egyik földszinti lakásában történt a detonáció, egy gázpalack robbanhatott fel.

Az épület közfalai kidőltek, az ablakkeretek kiszakadtak, egy mosógép is az udvarra repült. A robbanás után lett egy kisebb tűz is, de azt a tűzoltók gyorsan eloltották.

Életveszélyben egy gyermek

A mentősök kilenc sérültet láttak el, köztük négy gyermek van. Egy kétéves gyermek állapota életveszélyes, súlyos koponyasérülései vannak. Őt a mentősök a helyszínen újraélesztették. A többiek is súlyosan sérültek, van akinek a karja tört el, de égési sérülésekkel is vittek kórházba embereket - mondta az Origónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgákat szóvivője. Az ő állapotuk stabil.

Tűzoltóautó az utcában Fotó: Bielik István - Origo

Gázpalack robbant?

Egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást, de az első felmérés szerint a földszinten öt lakás lakhatatlanná vált – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté.

Statikus megállapította, hogy a ház szerkezete nem sérült, így minden lakó visszatérhetett otthonába, de gázszolgáltatás a vezetékek vizsgálatáig nem lesz.

Karácsony Gergely, a kerület polgármestere korábban azt mondta, hogy gondoskodnak szállásról mindenki számára, aki nem tud hazatérni.

Nagy a dugó a környéken Fotó: Bielik István - Origo