Olajfolt úszik a Dunán

Vágólapra másolva!
Ismeretlen eredetű folt úszik a Dunán Kisoroszinál egy ötszáz méteres szakaszon. A vízügyi és a környezetvédelmi hatóság is a helyszínen van. Kezdetben olajfoltra gyanakodtak, a késő délutáni vizsgálat azonban nem mutatott ki szénhidrogént, valószínűleg alga, vagy valamilyen szerves anyag okozza a szennyeződést. 
Vágólapra másolva!

Olaj, vagy valamilyen ahhoz hasonló anyag úszik a Dunán Kisoroszinál a Széchényi út végén a szigetcsúcsnál. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az Origónak azt mondta, hogy már a helyszínen van a katasztrófavédők mobillaborja, jelenleg is mérnek és próbálnak rájönni, hogy pontosan milyen anyag, és honnan került a folyóba.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság mobillaborral ment ki a helyszínre. Közleményük szerint az elsődleges vizsgálat szén-hidrogént nem mutatott ki, pontosabb eredményről hétfőn tudnak beszámolni. Az előzetes mérések és a folt viselkedése alapján - a fekete anyag a partra terült szét a kövekre, nem lebeg a vízen - a szennyeződés akár alga vagy szerves anyag is lehet, nem feltétlenül szénhidrogén szennyezés.