Nem létező szervezet fenyegette meg a váci gimnáziumot

Jövő Generációja Egyesület
Vágólapra másolva!
Nem létezik a Jövő Generációja Egyesület, a váci Madách Imre Gimnáziumot megfenyegető szervezet csak egy médiahekk – tudta meg az Origo.
Vágólapra másolva!

A Facebookon jelent meg egy felhívás a Jövő Generációja Egyesülettől, ebben az állítólagos pécsi szervezet elítéli a váci Madách Imre Gimnázium tanárait, mert nem engedték el diákjaikat a központi március 15-ei ünnepségre.

Helyesírási hibáktól hemzsegő felhívásukban azt írják: „kezdeményezik az iskolai vezetőség és a 18. évüket betöltő hallgatók nevelő célú behívását a Polgári Védelem egységeibe” és minden erejükkel azon lesznek, hogy egyetlen felsőoktatási intézménybe se vegyék őket fel.

A Jövő Generációja Egyesület felhívása. Kamu az egész. Forrás: Facebook, Jövő Generációja Egyesület

Az egész csak egy médiahekk

A dokumentum aláíróját, Egres Bélát telefonon sikerült elérnünk, az Origónak elmondta: visszaéltek a nevével, ilyen egyesület nem létezik, és semmi köze nincs hozzá.

„Ez az egész csak egy médiahekk” – fogalmazott.

Nem tervez feljelentést

A férfi később elmesélte: sejti, hogy melyik ismerőse használhatta fel a nevét, azóta már törölte is a Facebookról. Szerinte azért őt választották a vicchez, mert ismert ember a Baranya megyei megyeszékhelyen, a rendszerváltás óta a KDNP tagja. Ennek ellenére nem tervez rendőrségi feljelentést, mert különösebben nem zavarja a visszaélés, és az internetről úgysem lehet letörölni semmit örökre.

"Ezt az egészet egy viccnek fogom fel, az internetet nem szabad komolyan venni" - mondta Egres Béla, aki azt sem zárja ki, hogy a fiktív petíció többi aláírója sem létezik a valóságban, vagy az ő nevükkel is visszaéltek.

Egyetért a váci gimnáziummal

Különösen ironikus, hogy a férfi szerint helyesen cselekedett a váci tantestület, ő ugyanis a kormány támogatójaként is úgy gondolja, hogy nem szabad diákokat politikai célokra felhasználni. Attól, hogy KDNP-tagként támogatom a kormányt, még nem kell mindenben egyetértenem a Fidesszel – nyilatkozta a gyerekek kirendeléséről.

"Ez a kommunista időkben volt szokás" - tette hozzá.

Sajnos nincs szexboltja

Az interneten néhány helyen azt is írták a férfiról, hogy szexboltja van Pécsett, méghozzá saját lakásán. Egres Béla szerint sajnos ez sem igaz.

"Ha szexboltom lenne, most biztos jól menne az üzlet az internetes hírverés miatt. Egyéni vállalkozó és amatőr régész vagyok, szórólapokat hordok ki" - nevetett.

Kiálltak Vida Ildikó mellett is

Nem ez volt az első alkalom, hogy a férfi nevét felhasználva jelentkezett a nem létező szervezet. A Jövő Generációja Egyesület korábban internetes petícióban állt ki Vida Ildikó, az adóhatóság elnöke mellett, valamint azt is felvetették, hogy szigorítsanak a fiatalok nevelésén, a többi közt azzal, hogy újra kötelezővé tegyék a sorkatonai szolgálatot, diplomát pedig csak azok a házasok kaphassanak, akik legalább egy gyereket vállalnak.