Még gondolkodik a lemondáson a már nem fideszes polgármester

Vágólapra másolva!
Pusztaföldvár polgármestere megszünteti Fidesz-tagságát és mérlegeli Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szavait, ezt követően határoz esetleges lemondásáról.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a parlamentben azonnali kérdésre válaszolva közölte: vizsgálatot rendelt el a pusztaföldvári polgármester ügyében. Kijelentette: "az a polgármester, akit költségvetési csalásért ítéltek el, az méltatlan hivatala betöltésére, és le kell mondania".

A Nol.hu korábban azt írta: Baranyi István, a Békés megyei Pusztaföldvár fideszes polgármestere nem mond le posztjáról, és azt sem ismeri el, hogy posztja a törvény erejénél fogva megszűnt azáltal, hogy a Gyulai Törvényszék költségvetési csalásban találta bűnösnek, és jogerősen 2 millió forint pénzbüntetésre ítélte. A község vezetője 2009-ben vegyes tüzelésű kazánt építtetett be a helyi iskolába, amely egy szakvélemény szerint 4,5 millió forintot ért, miközben a település 12 millió forintot nyert el a fejlesztésre a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökségtől, amelyet az ki is fizetett az önkormányzat számára.