Március 15-re 15 fok lesz

Vágólapra másolva!
Eleinte hűvös, csapadékos, majd napsütéses idő lesz a hétvégén.
Vágólapra másolva!

A következő napokban kezdetben hűvös, szeles lesz az idő, többfelé várható eső, a hegyekben akár hó is. Hajnalban továbbra is lehet még fagypont alatti hőmérséklet, de napközben többfelé 10 fok körüli maximumok várhatók. Március 15-én, vasárnap sok napsütésre lehet számítani és akár 15 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

Az országos, középtávú előrejelzés szerint csütörtök éjjel és péntek délelőtt elsősorban a Dunántúlon néhol havas eső, a hegyekben hó is lehet. Pénteken napközben is erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen várható eső, zápor. A Nyugat-Dunántúlon lehet még erős a szél, de estére ott is mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb 6 és 11 fok között alakul.

A szombat borús lesz

Szombaton eleinte többnyire erősen felhős idő várható, majd délután, főként keleten felszakadozik a felhőzet. Szórványosan alakulhat ki eső, zápor. A leghidegebb órákban -1 és +4 fok közötti hőmérséklet, napközben 6-11 fok várható.

Ünneplőbe öltözik az időjárás is

Vasárnap, március 15-én több órára kisüthet a nap, legfeljebb néhol alakul ki futó zápor. Ugyanakkor megélénkül, a Dunántúl északi felén meg is erősödhet a szél. A minimumhőmérséklet -2 és +2 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 10-15 fok között alakulnak.