Már a BBC is az M1 bedőlésével foglalkozik az Origóra hivatkozva

Vágólapra másolva!
Az új, immár hírcsatornaként működő M1 első adásnapjának problémái felkeltették a BBC érdeklődését is, amely beszámolt a március 15-ei kínos eseményekről.
Vágólapra másolva!

Technikai zavarok sora után a sötét képernyőt bámulhatták a nézők – számolt be a BBC blogja az első adásnapról.

A cikkben hivatkoznak arra az interjúra, amelyet Szabó László Zsolt adott az Origónak, és amelyben elhárította a bírálatokat.

Akkora volt a káosz a nemzeti hírcsatornán, hogy vasárnap délután fél 3-kor el kellett sötétíteni a képernyőt Forrás: Origo

Az MTVA vezérigazgatója azt mondta, számítottak arra, hogy mindenki velük foglalkozik majd, de szerinte csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.

A képernyő elsötétedéséről itt olvashat, és megtekintheti a videót is.

Az MTVA-ra mutogatnak a dizájnerek

A köztévé kínos bakijaival kapcsolatban az Origo megkereste az új csatornák arculatát megtervező Jago dizájner irodát, de kérdéseinkre nem kaptunk választ. Az iroda illetkékese csak annyit mondott: egyáltalán nem szeretnék kommentálni a történteket, az ügyben a megrendelő MTVA a felelős.

Az MTVA szerint nem 80 milliárd

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleményben reagált a BBC blogján megjelentekre. E szerint nem felel meg a valóságnak, hogy a közmédia 80 milliárd forintot fordított az M1 átalakítására, mert ez az összeg az MTVA teljes évi költségvetése. Az M1 napi aktuális csatornává alakítása 1,2 milliárd forintba került, a csatorna műsorainak gyártási költsége pedig éves szinten bruttó 3,1 milliárd forint - áll az MTVA közleményében.