Kálmán Olga férjét kirúgták az M1-től

Vágólapra másolva!
Kirúgták az MTVA-tól Hoffmann Györgyöt. A rendező nem értett egyet az M1 új struktúrájával, a döntés állítólag nincs összefüggésben a március 15-ei napon történt M1-összeomlással.  
Vágólapra másolva!

Kirúgták az MTVA-tól Hoffmann Györgyöt – értesült a HVG. A döntést az Origónak is megerősítették más, nevük elhallgatását kérő források.

Úgy tudjuk, nem a vasárnapi köztévés fiaskó volt a közvetlen ok, hanem hogy a televíziós szakember másképp képzelte el az M1 megújulását.

Kínos hibák

Az Origó is megírta, hogy vasárnap délután fél háromkor már akkora volt a káosz az M1-ből lett, a nemzeti ünnep napján indult nemzeti hírcsatornán, hogy el kellett sötétíteni a képernyőt. Tanácstalanul magukra hagyott műsorvezetők, műszaki felkészületlenség, súlyos rendezői és szerkesztői hibák kísérték az adást.

A délelőtt folyamán egymást érték a súlyos hanghibák. Be- vagy éppen nem bekevert mikrofonok okoztak problémát, a rossz bejátszók, nem működő élő kapcsolások tették nézhetetlenné az adást. A képernyőfeliratokban is káosz uralkodott. Vagy hosszú perceken keresztül egyáltalán nem volt felirat, csak egy széles fehér csík, vagy tartalmilag hibás szövegek kerültek adásba.

Szabó László Zsolt, az MTVA elnöke szerint csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit Fotó: Szabó Gábor - Origo

Másnap exkluzív interjút adott az Origónak Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója, aki elmondta véleményét arról, hogy mit gondol a kínos hibákról.

Trükkös számok

Az MTVA sikerként értékelte a csatorna nézettségét. A keddi híradóik végén többször is elmondták, hogy több mint 2,5 millió ember nézett bele az adásukba. Az Origo viszont kiszámolta, hogy az iparági standardek szerinti nézettsége csupán 63 ezer volt. A számítás részleteit az Origó összeállításában olvashatja el.

Az Index pedig úgy tudja, hogy Nagy Antal Zsolt, a Hír TV főrendezője a napokban felmondott, és már az MTVA alkalmazásában áll, mint tanácsadó. A hírt az MTVA sajtóosztálya megerősítette a lapnak.