Hibákkal indult az új M1 hírcsatorna

Vágólapra másolva!
Döcögve, technikai hibákkal és bakikkal indult ma reggel az új nemzeti hírcsatorna. A fésületlenség ellenére az MTVA ünnepel. A vezérigazgató szerint rendszerváltozás történt a tévében. 
Vágólapra másolva!

Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója az M1 vasárnap reggeli műsorában rendszerváltáshoz hasonlította az új struktúra elindulását.

"Nyugodtan kijelenthetjük azt, hogy ezzel az átalakítással a közszolgálati média tekintetében, nem politikai értelemben, megtörténik az oly régóta várt rendszerváltás" - fogalmazott a teljes csatornastruktúra átalakítására és a nézők igényeinek minél nagyobb mértékű kiszolgálására utalva. Az MTVA vezérigazgatója a közszolgálati televízió sportcsatornája kapcsán elmondta, hogy a július 5-én induló M4, amelyen a magyar sportesemények mellett a Forma-1 futamait és a Bajnokok Ligája viadalait is láthatják a nézők, nem kíván versenyezni a kereskedelmi adókkal.

Ezt várja a hatóság a megújult állami tévétől

A közszolgálati televízió reggel indult új struktúrájától egyebek mellett a fiatalok médiaértésének fejlesztését, a Duna csatornától a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült filmek bemutatását várja Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke. Az este induló Petőfi TV-től pedig azt várják, hogy - az azonos nevű közszolgálati rádióadóhoz hasonlóan - folytatódjon az alternatív zenék és a fiatal magyar tehetségek támogatása, "most már képi formában is".