Havas eső váltja a héten a napsütést

Vágólapra másolva!
Kedden még marad a tavaszias idő, aztán szerdától esőt, sőt, csütörtökön havas esőt jelez a meteorológiai szolgálat. 
Vágólapra másolva!

Derült vagy gyengén felhős, napos idő várható kedden az Orzságos Meterorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, kevés felhő főként délután a Tiszántúlon lehet, csapadék nem lesz. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben azonban néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között várható.

Szerdán a délelőtt folyamán kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd a déli óráktól egyre többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén fordulhat elő eső, zápor. Délutántól az északira, északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, már csak kevés napsütés lehet. A Dunántúlon többfelé, másutt csak helyenként várható eső, zápor, a Nyugat-Dunántúlon eleinte havas eső, a hegyekben havazás is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél sokfelé erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.