Habony Árpád Tatabányára vezette a fekete VW buszt

Habony Árpád, kisbusz, Volkswagen
Vágólapra másolva!
A sajtó mellett az ellenzéki politikusok figyelmét is felkeltette Habony Árpád kisbusza. A miniszterelnök tanácsadója vasárnap egy Volkswagen buszt vezetett a budapesti Fő utcában, a járműben Andy Vajna is ott volt. 
Vágólapra másolva!

A helyszínen készült videofelvételek szerint Habony megpróbálta kikerülni a Budai Központi Kerületi Bíróság előtt Tarsoly Csabára váró fotósokat és az operatőröket, ezért a záróvonalon keresztül áttért a szembejövők sávjába, majd behajtott egy zsákutcába. Sem ő, sem a filmügyi kormánybiztos nem volt bekötve.

Habony Árpád és Andy Vajna gyakran találkozik, itt éppen Havasi Bertalannal sétálnak Kötcsén Forrás: MTI/Varga György

Eddig Mercedes terepjárója volt

Habony Árpádot eddig nem lehetett Volkswagen kisbusz kormánya mögött látni, a tanácsadót fotózták már le Audiban és Lexusban is, mostanában pedig egy G63-as Mercedes terepjáróval közlekedik. Szerb utcai lakása előtt is gyakran parkol a luxusautóval.

Az Együtt kivizsgálná

Ezért is szeretné kivizsgálni az Együtt, állami tulajdonban van-e a Volkswagen. Szigetvári Viktor, a párt társelnöke az Origónak elmondta: tisztázni szeretnék a kérdést, hogy kié az említett autó, és ha esetleg állami tulajdonban van, akkor ki jogosult a használatára.

Habony Árpád busza Tatabányán bukkant fel Forrás: Origo olvasói fotó

Ennek érdekében a politikus közérdekű adatigénylést nyújtott be a Miniszterelnökséghez. A tulajdoni jogon kívül arra kíváncsi, vezetheti-e az adott járművet Habony Árpád, és ha igen, akkor milyen jogcímen.

Tatabányára tartott

Időközben az is kiderült, hova ment Habony Árpád és Andy Vajna. Egyik olvasónk Tatabányán, a Földi Imre Sportcsarnok előtt fényképezte le a járművet vasárnap késő délután. Az Origo megtudta, hogy ebben az időben egy kosárlabdameccset játszottak a csarnokban, de hogy Habony Árpád ott volt-e, azt nem tudni.

Itt arról olvashat, hogy Habony Árpád egy éve képtelen elválni.