Gyerekeket szállító kisbusz karambolozott Gibártnál

Gibárt, kisbusz, baleset
Gibárt, 2015. március 21. Öszetört jármű 2015. március 21-én Gibártnál, ahol egy gyerekeket szállító kisbusz személyautóval ütközött. A balesetben megsérült hét budapesti gyerek és egy felnőtt Tállyára, egy jótékonysági focigálára utazott, amelyet hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére hirdettek meg. A rendezvényt a baleset miatt nem tartják meg. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Gyerekeket szállító kisbusszal ütközött egy személyautó a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gibárton, a balesetben hét gyermek és egy felnőtt sérült meg, őket kórházba vitték.
Vágólapra másolva!

Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a 39-es számú főútról a mellékutakra terelik a forgalmat. Az Encsről és Göncről érkezett hivatásos tűzoltók eltávolítják a kifolyt üzemanyagot és szükség esetén segítenek a műszaki mentésben.

A baleset miatt elmaradt a jótékonysági focigála Forrás: MTI/Vajda János

Szabó-Berdár Csilla, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője arról számolt be, hogy a balesetben megsérült hét budapesti tizenéves fiú egy tállyai labdarúgó-mérkőzésre utazott. Egyikük súlyos sérülést szenvedett, hatan könnyebben sérültek.

A kisbuszban hét gyerek sérült meg Forrás: MTI/Vajda János

A balesetet okozó személygépkocsi vezetője az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérülést szenvedett.