Ezt kínálják a pártok március 15-én

Vágólapra másolva!
Az állami megemlékezések mellett pártrendezvények is lesznek a március 15-iki ünnep alkalmából.Orbán Viktor vasárnap a múzeumkertben mond beszédet, Semjén Zsolt Londonban lesz, Tóbiás József MSZP elnök a tapolcai jelöltjükkel Ajkán koszorúz, a Jobbik a Március 15 téren tart megemlékezést, az LMP a Pilvax kávéjázba megy, a Demokratikus Koalíció pedig tüntetni megy.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Múzeumkertben vasárnap fél 11-kor kezdődő állami díszünnepségen mond beszédet.

Semjén Londonban, Harrach Őrbottyánban

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke az angliai magyar közösség szervezeteinek képviselőivel közösen köszönti a nemzeti ünnepet Londonban, ahol állampolgársági eskütételen is részt vesz. Harrach Péter frakcióvezető választókerületében, Őrbottyán városi megemlékezésén vesz részt, Latorcai János, az Országgyűlés KDNP-s alelnöke pedig Csorna ünnepi megemlékezésén mond beszédet március 15-én délután

Az MSZP szombaton a párt által létrehozott Szabad Sajtó Alapítvány Szabad sajtó-díjának átadásával kezdi a megemlékezést. A hagyományosan a nemzeti ünnepre időzített díjátadón Tóbiás József elnök-frakcióvezető mond köszöntőt. Vasárnap Tóbiás József Pad Ferenccel, az MSZP tapolcai országgyűlési képviselőjelöltjével koszorúz Ajkán, majd sajtótájékoztatót tartanak.

Az MSZP-sek tüntetnek is

Aznap délután az MSZP is csatlakozik civilek - a Százezren az internetadó ellen, valamint a 60 ezren a magánnyugdíjukért közösség - Facebookon szervezett budapesti demonstrációjához, amelynek résztvevői 15 órakor indulnak a Keleti pályaudvartól és a tervek szerint 16 órakor érkeznek az Astoriához.

Vona Gábor Gyöngyösön lesz

A Jobbik az V. kerületi Március 15. téren tart megemlékezést 15 órától. Az ünnepi nagygyűlésként meghirdetett rendezvényen felszólal Apáti István, a Jobbik alelnöke, Janiczak Dávid, Ózd polgármestere, Marian Kowalski, a lengyel Nemzeti Mozgalom államfőjelöltje, Popély Gyula felvidéki történész és Szávay István, a Jobbik alelnöke. A megemlékezés a Romantikus Erőszak koncertjével zárul. A párt elnöke, Vona Gábor Gyöngyösön mond ünnepi beszédet.

Az LMP és az MLP a Pilvaxban

Az LMP vasárnap 10 órától a fővárosi Pilvax kávéházban emlékezik, beszédet mond Schiffer András társelnök-frakcióvezető, valamint Hadházy Ákos és Hajdu Mária szakszóvivő - közölte a párt az MTI megkeresésére. A Demokratikus Koalíció elnöksége délelőtt koszorút helyez el a Pilvax kávéháznál, ahol Gyurcsány Ferenc pártelnök politikai nyilatkozatot tesz. A DK-sok is csatlakoznak a civilek által szervezett délutáni tüntetéshez.

Juhász Péter Pécsre megy

Az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor vasárnap délután negyed négykor a párt debreceni rendezvényén szólal fel. Juhász Péter alelnök a Talpra Pécs! rendezvényen vesz részt a Pécsnek hangja van csoport szervezésében, míg Pápa Levente alelnök a fővárosi Március 15. téren mond beszédet délután kettőkor.

A Párbeszéd Magyarországért délelőtt a Várban, a Táncsics börtönnél tart rendezvényt. A Magyar Liberális Párt szintén a Pilvax kávéháznál tartja megemlékezését, délután kettőkor Fodor Gábor pártelnök mond beszédet.