Erősödik a pécsi médialobbi a köztelevízióban

Vágólapra másolva!
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap március 23-tól, vagyis hétfőtől Pauska Zsoltot nevezte ki a Híradó.hu főszerkesztőjének.  
Vágólapra másolva!

A Kreatív.hu értesülését a közmédia megerősítette. Pauska a pécsi helyi média ismert alakja, a jobboldal iránti szimpátiája viszonylag közismert - írja a Kreatív.hu.

Pécsi lobbi

Pauska kinevezéséig a Pécsi Újság főszerkesztője volt. Leigazolásával tovább erősödött a köztelevízió pécsi újságírókból álló lobbicsoportja. Az új struktúrában az M1-en például műsorvezetőként foglalkoztatják Radnai Csabát, akit szintén Pécsről importált Németh Zsolt hírigazgató, aki maga is pécsi.

A Kreatív.hu szerint Pauska többször kiállt a kormányzat mellett és írásaiban az ellenzéket valamint az Európai Uniót kritizálta. A szintén pécsi Belénessy Csaba által jegyzett, és többek által a jobboldalhoz kötött Média Korrektúra díjak zsűrijének többször is tagja lett.

Másként ismert

Noha Pauska a pécsi és részben az országos médiaélet ismert és elismert figurája volt a Dunántúli Naplótól való távozásáig, országos ismertséget akkor szerzett, amikor 2012. júniusában ötvenezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki előkeríti Gyurcsány Ferenc 1984-ben írt, ám azóta valahogy eltűnt, a Hír TV szerint plágiumgyanús szakdolgozatát.

Gyurcsány akkor beperelte a lapot, négy keresetből háromban adott neki igazat a Pécsi Törvényszék és helyreigazításra kötelezte a Pécsi Újságot - olvasható a cikkben. A Kreatív.hu cikkében szereplő állítást az Origónak küldött levelében Pauska Zsolt azzal cáfolta, hogy "Gyurcsány nem négy, hanem öt pert indított a Pécsi Újság.hu ellen és nem négyből hármat nyert, hanem ötből négyet jogerősen elvesztett."

Pauska pályája

Újságírói pályafutását a pécsi Dunántúli Naplónál kezdte 1986-ban. 1997-től a lap főszerkeszője volt, ahol 2006-ban saját maga kezdeményezte a távozását. Időközben 2004-től részt vett a Reggel létrehozásában is, amelynek 2005 májusától egészen őszi megszűnéséig szintén a főszerkesztője volt.