Börtönbe mehetnek a juhászt bántamazó fegyőrök

Vágólapra másolva!
Nem jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélték azt a két egykori fegyőrt, akik a Solt melletti erdőben összevertek egy juhászt, akit egy traktor ellopásával gyanúsítottak. 
Vágólapra másolva!

A volt fegyőrök 2012. augusztus 3-án egy Solt melletti erdőben keresték meg a juhászként dolgozó férfit, és egy eltűnt traktort követeltek rajta. A járművet az egyik fegyőr apjától lopta el valaki.

Azt követelték a juhásztól, hogy adja oda nekik a traktorért kapott pénzt és a mobiltelefonját. A juhász tagadta, hogy bármilyen köze lenne a traktor eltűnéséhez.

A két férfi ezután megverte, levetkőztette, és a ruháját is átkutatta. Ezután egy fához vonszolták, elővettek egy kötelet, a nyakába hurkolták és azzal fenyegették, hogy felakasztják.

A juhászt annyira összeverték, hogy járni sem bírt. Egy több száz méterre lévő házhoz kúszott, ahol mentőt hívtak hozzá, majd kórházba vitték. 12 bordája tört el, valamint tüdőzúzódást szenvedett.

Az egyik férfit most 4 év 4 hónap, társát pedig 3 év 2 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért fellebbez.