Áder János: Az új világot a munka hozta el

Vágólapra másolva!
Keveset beszélünk a forradalom utáni napok döntéseiről és szinte sohasem a hétköznapokról, pedig az új világot 1848-ban nemcsak az utcai események, a pezsdítő szónoklatok hozták el - hangsúlyozta Áder János pénteken a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek átadásakor.
Vágólapra másolva!

Az államfő emlékeztetett: a mindennapi munkát akkor is el kellett végezni; a polgári Magyarországot e nélkül nem lehetett volna megteremteni.

"A mi dolgunk ezért a nemzet ünnepén elismerni azok teljesítményét, akik (..) naponta mutatnak példát nekünk arra, hogyan lehet állandónak, szilárdnak, kitartónak lenni. A magyar nemzet nevében köszönöm személyes teljesítményüket, amely ugyan csak az önöké, de gyümölcse a magyar nemzeté is" - méltatta a díjazottakat Áder János.

Az ünnepségen a Magyar Érdemrend különböző fokozatait harmincketten vehették át, tizenhárom művész kapott Kossuth-díjat, hatan megosztott Kossuth-díjban részesültek. Széchenyi-díjat tizennégyen, megosztott Széchenyi-díjat pedig hárman vehettek át.

Ide kattintva megtudhatja, kik kaptak idén Kossuth-díjat.