Tóbiás József hétfőn szembesíti Orbán Viktort

Ötpárti egyeztetés a terrorellenes fellépésről
Tóbiás József
Vágólapra másolva!
Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint az üzletek vasárnapi zárva tartása a választás szabadságába történő súlyos beavatkozás. A Fidesz szerint több szabadidőt, élénkebb gazdaságot hoz a vasárnapi pihenőnap. 
Vágólapra másolva!

Tóbiás József vasárnap emlékeztetett: a nap folyamán országszerte 164 helyszínen kérdezi az MSZP a társadalom véleményét a legtöbb üzlet március 15-től életbe lépő vasárnapi zárva tartásáról.

Miközben a kormány kommunikációja másról sem szól, mint hogy az állampolgárok szabadságát tiszteletben tartó kormány kíván lenni, az elmúlt öt évben folyamatosan a szabadság korlátozását lehetett megélni – közölte az ellenzéki politikus, azt hangoztatva: vissza kell szerezni a választás szabadságát az állampolgároknak.

Tóbiás József szerint vissza kell szerezni a választás szabadságát Forrás: MTI/Illyés Tibor

Tóbiás József elmondta, a közvélemény-kutatás eredményével hétfőn a parlament tavaszi ülésszakának első ülésén szembesítik Orbán Viktor miniszterelnököt.

Nem szűnik meg, csak átalakul

A vasárnap pihenőnap lesz márciustól a kiskereskedelemben dolgozóknak is, ahogy az Ausztriában, Németországban is megtörtént már – közölte a Fidesz. Szerintük a külföldi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a vásárlás nem szűnik meg, csak átalakul. A kisméretű családi boltokban, vásárokon, piacokon, turisztikailag forgalmas helyszíneken továbbra is lehet vásárolni.

A Fidesz szerint a változás gazdasági hatása tehát összességében pozitív, segíti a kiskereskedelmi fogyasztás további bővülését, fellendítheti a belföldi turizmust, szabadidőipart, vendéglátást. Emellett a kereskedelemben dolgozók többet pihenhetnek és többet is kereshetnek.

Az Országgyűlés most kezdődő tavaszi ülésszakán tárgyalhatja ugyanis a fideszes képviselők azon javaslatát, miszerint áprilistól az eddigi 50 százalék helyett 100 százalék százalék vasárnapi pótlék járna a kiskereskedelemben dolgozóknak, és a munkavállaló legfeljebb havi két vasárnapi munkára lenne kötelezhető – olvasható a párt közleményében.