Nem szaglásznak tovább a debreceni cégvezetők floridai útja után

Vágólapra másolva!
A rendőrség megszüntette az eljárást, az indokot nem közölték.
Vágólapra másolva!

Megszüntette a debreceni fideszes önkormányzati képviselők és önkormányzati alkalmazottak tavalyelőtti floridai utaztatásával kapcsolatban indult nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A debreceni delegáció 2013 novemberében utazott egy floridai energiakonferenciára, az utazáson az önkormányzat és számos városi cég vezetői, néhány hivatalnok, köztük a város jegyzője, valamint Pajna Zoltán alpolgármester is részt vett. Később kiderült: az utazás okozta botrány idején Kósa Lajos akkori fideszes polgármester úgy döntött, minden résztvevőnek a saját költségén, saját szabadsága terhére kell utaznia.

Az Együtt még tavaly augusztusban közölte: feljelentésükre az utazásával összefüggésben hűtlen kezelés bűntette és közérdekű adattal visszaélés vétsége miatt folytat eljárást a Nyíregyházi Járási Ügyészség. A nyomozás megszüntetését a rendőrség vasárnap az MTI-nek nem indokolta.

Az Együtt azt írta, felháborítónak tartja, hogy a hatóságok fideszes politikusok korrupciós ügyeihez asszisztálnak. "Tiltakozunk az ellen a gyakorlat ellen, hogy a rendőrség és az ügyészség kettős mércét folytatva, fideszes korrupciós ügyekben nem végez tisztességes munkát. Követeljük, hogy vizsgálják ki a fideszes lopásokat is!"