Erre kerülje ki Merkelt

merkel látogatás Merkel autó
Vágólapra másolva!
Megbénult a főváros egy része Angela Merkel érkezése miatt: a rendőrség lezárta a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető utat, járhatatlan az Üllői út és a Kiskörút, de nem lehet bejutni majd az Astoria és a Kálvin tér területére sem. Térképünkön láthatja, melyik útvonalat érdemes elkerülni.
Vágólapra másolva!

Felbolydult Budapest, nyolc fővárosi kerületben is forgalomkorlátozásra lehet számítani estig a német kancellár látogatása miatt: a rendőrség az V.– X., valamint a XVIII.–XIX. kerületben is szakaszosan és időszakosan, 35-40 percre lezárja az utakat, a keresztirányú forgalmat is leállítva. A sorozatos korlátozások miatt ma lehetőség szerint a Hungária körgyűrűn vagy az alsó rakpartokon érdemes közlekedni – a térképen látható, hogy pontosan merre halad majd Angela Merkel konvoja.

Lezárások időrendben

Délután 13.30 és 14.00 óra között lezárják az Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út teljes szakaszt, a Károly körút – Rákóczi út etapot (a Blaha Lujza tér és Astoria között). Zárva lesz a Kossuth Lajos utca – Szabadsajtó utca – Erzsébet híd – Attila út – Palota út – Dísz tér – Úri utca útvonal is.

A térképen láthatja, merre érdemes kerülni ma Budapesten Forrás: Police.hu

15.10–15:.40 között ideiglenesen lezárják a Palota út – Dózsa György tér – Krisztina körút – Szarvas tér útvonalat. Járhatatlan lesz a közúti forgalom előtt az Erzsébet híd – Szabadsajtó út – Kossuth Lajos utca – Astoria – Múzeum körút – Bródy Sándor utca etap.

A Dohány utcát 16.30 és 19.00 óra között zárják le. A 74-es trolibusz rövidített útvonalon közlekedik a Csáktornya park felől a Kertész utcán át, több megálló kimarad.

Lebénul Budapest Angel Merkel látogatása miatt, érdemes elkerülni a delegáció útját Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Kossuth Lajos tér lezárása miatt a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár, az M2-es metró pedig a Kossuth Lajos téren megállás nélkül áthalad.

Este ne menjen a ferihegyi úton

A Merkel-látogatás miatt végül este 18 és 19 óra között lezárják a 4-es és a Ferihegyre vezető utat is: a német kancellár és delegációja a Károly körút – Múzeum körút – Üllői út – Gyorsforgalmi út útvonalon halad át, majd rátér a Ferihegyi repülőtérre vezető útra. A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2-es termináljához mennek, emiatt ebben az időszakban a Gyömrői utat érdemes választani az erre haladóknak.

Kiakadt a magyar olimpiai bajnok

Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó a látogatással járó útlezárások miatt akadt ki. A Facebookon közzétett véleményét szó szerint idézzük: "Köszönjük, hogy kb. milliós nagyságrendű tömegnek keseríti meg vagy bénítja le az életét egy hivatalos küldöttség! Legyen az bármely kor, bármely rendszerének bármely küldöttsége..."

A rendőrség a honlapján összeállítást készített a tiltott megállóhelyekről is, a BKK folyamatosan frissülő közlekedési híreit ide kattintva ismerhetik meg.