Kigyulladt a szegedi a gyufagyár

Ég a szegedi üveggyár
Szikra
Tűz a szegedi üveggyárban
Vágólapra másolva!
Kigyulladt a szegedi gyufagyár raktárépületének harmadik szintje hétfőn délelőtt, a lángokat délre sikerült megfékezni. 
Vágólapra másolva!

Az épületben összesen ötvenen dolgoztak, közülük kilencen voltak a lángba borult harmadik emeleten, mindenki el tudta hagyni az épületet, kimenteni senkit sem kellett – tájékoztatta Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Tűz a szegedi gyufagyárban Forrás: Fodor József

A tűzről az Origo egyik olvasója, Fodor József készített fotót, illetve egy videót, amit alább megnézhet. A felvételekért cserébe 10 ezer forintos Clickshop kedvezménykuponnal ajándékozzuk meg.

Hárman megsérültek

A jelenlegi információk szerint három ember sérült meg a tűzben - egyikük segédkezett a tűzoltóknak az oltásban -, feltehetőleg füstmérgezést szenvedtek. A rendelkezésre álló információk szerint a lángoló épületrészben veszélyes anyagot nem, csak fát és kartonpapírt tároltak. A füst miatt lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel a harmadik szint magasabban fekszik a környező lakóházaknál - közölte Molnár Krisztina szóvivő.

Az oltásban öt helyszínre érkező szegedi egység mellett a hódmezővásárhelyi, a makói és a kisteleki tűzoltók is részt vettek, a lángokat délre sikerült megfékezni - mondta Molnár Krisztina.

Küldjön Ön is fotót vagy videót a szerkesztőségünkbe! Ha a felvételeit felhasználjuk, akkor 10 000 forintos ClickShop kedvezménykuponnal ajándékozzuk meg. További részleteket itt olvashat!