Vágólapra másolva!
A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy új, termelő munkahelyek létrehozásával, a fiatalokat lakáshoz juttató politikával és az egyetemek "megnyitásával" fékezze meg a kivándorlást, az adórendszert pedig alakítsa át a méltányos közteherviselés szabályai szerint - ezt a párt szóvivője közölte.
Vágólapra másolva!

Gréczy Zsolt arra hivatkozott, hogy rekordot dönt a kivándorlás Magyarországról, mert még "soha ennyien nem hagyták el az országot", mint a tavalyi év utolsó három hónapjában. A KSH adatai szerint 2014 végén 111 ezer honfitársunk kereste a boldogulás lehetőségét külföldön, 2010-ben és 2011-ben ez a szám még csak 50-60 ezer között mozgott - fogalmazott.

A fiatalok nem jönnek vissza

Hangsúlyozza, hogy a legnagyobb létszámban a fiatalok hagyják el hazájukat és habár a többi közép-európai országban is kimutatható az elvándorlás, de a magyarok azok, akik a legkevésbé akarnak visszatérni. Szavai szerint az emigráció már komoly veszélyeket okoz idehaza, több területen szakemberhiány alakult ki.

Kettészakad a társadalom

Úgy fogalmaz, hogy az "egyre brutálisabb" méreteket öltő kivándorlás oka lehet több között az is, hogy a friss adatok szerint egyre szembetűnőbb a társadalom kettészakadása. Az adatok azt mutatják, hogy a magasabb és az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező polgárok száma egyaránt növekszik, a szakadék folyamatosan mélyül - hívja fel a figyelmet.

A szóvivő azt javasolta, úgy alakítsák át az adórendszert, hogy "a gazdagabbak többet adózzanak, a szegények pedig kevesebbet".