Veszprémben járhatatlan több alsóbbrendű út

Vágólapra másolva!
Pápán és környékén a viharos erejű szél hótorlaszokat emelt, több alsóbbrendű út járhatatlanná vált, de elzárt település nincs. A megyében további havazás várható.
Vágólapra másolva!

Szolgainé Soós Gabriella, a Veszprém megyei katasztrófavédelem hivatalvezetője elmondta, hogy Pápa és Csót között két, menetrend szerint közlekedő autóbusz akadt el, az utasokat már továbbszállították, a járműveket két erőgéppel vontatják el.

Tüskevárnál, a 8-as úton két kisbusz, Zalahaláp és Nyirád között egy kisbusz akadt el.

A megyében narancssárga riasztás van érvényben, miután ismétlődő havazás várható. A hóréteg vastagsága a magasabban fekvő területeken meghaladhatja az 5 centimétert, ezért arra kérik az utazni szándékozókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a katasztrófavédelem honlapjáról.

Keresztbe fordult egy kamion

Keresztbe fordult egy kamion az 1-es főút 93-as kilométerénél, Komárom és Ács között, a jármű a teljes útpályát elzárja.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint nem járható a 13-as főút Komárom és az M1-es autópálya felhajtója közötti szakasza, ott egy személyautó fordult keresztbe, a jármű műszaki mentése folyamatban van.

Hóátfúvás nehezíti a közlekedést a 13-as főúton, az autópálya-felhajtó és Kisbér között, valamint a Tatabánya és Környe közötti úton. Nehezen járható a főút a 7-es és a 8-as kilométer között.

Több helyen korlátozták a forgalmat

Győr-Moson-Sopron megyében nincs elzárt település, de a hóátfúvások miatt több helyen korlátozta a forgalmat a rendőrség.

Vasárnap reggel árokba csúszott vagy az úttesten keresztbe fordult járművekhez hívták a katasztrófavédelem munkatársait; a balesetekben senki sem sérült meg. Mosonszolnok és Levél között a 8505-ös úton egy kisteherautó fordult keresztbe, a 86-os úton Bősárkánynál egy kisbusz hajtott árokba. Csikvánd és Malomsok között egy helyközi autóbusz akadt el.

Jelenleg a 86-os úton, Mosonudvar és Mosonmagyaróvár között mentenek az úton keresztbe fordult nyerges vontatót – mondta Ruskáné Takács Anita, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.