Megverték, kirabolták, aztán egy nyakörvvel kikötözték

Vágólapra másolva!
Öt és fél, illetve nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott első fokon a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság négy vádlottat, akik 2012 nyarán brutálisan bántalmaztak egy férfit, elvették értékeit, majd kutyanyakörvvel kikötözve magára hagyták egy tanyán.
Vágólapra másolva!

A bíróság csoportosan elkövetett rablás, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés és személyi szabadság megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek a négy férfit. A bíróság a három, büntetett előéletű vádlottra nyolc, büntetlen előéletű társukra pedig öt és fél év büntetést szabott ki.

Alkalmi munkákat végzett

A későbbi sértett, a jelenleg 28 éves hódmezővásárhelyi férfi az egyik vádlott megbízásából dolgozott egy Ópusztaszer külterületén található tanya felújításán, illetve végzett különféle alkalmi munkákat neki az építkezésen. A tanya egy másik vádlotté volt, és amikor onnan eltűnt annak laptopja és több mint százezer forintnyi készpénze, ő azt gyanította, a lopást a sértett követte el.

A kocsmában megverték

A két vádlott 2012. augusztus 21-én másik két társukkal és egyikőjük barátnőjével autóval a sértett keresésére indultak, végül az egyik hódmezővásárhelyi söröző játéktermében találták meg a férfit. Már a kocsmában is bántalmazták a sértettet - a történteket a biztonsági kamera is rögzítette -, majd erőszakkal a gépkocsijukba ültették, és a városból kiérve újból megverték. A férfitól elvették két mobiltelefonját és néhány ezer forintját, majd az autó csomagtartójába zárva a tanyára vitték.

Nyakörvvel kikötözték

A vádlottak a tanyán ismét bántalmazták a sértettet, és mivel az megkísérelt elszökni - a többi között egy kutyanyakörvvel - egy ágyhoz kötözték. Miközben a vádlottak Szegedre mentek, a sértettnek sikerült kiszabadítania magát, és a szomszédos tanyán segítséget kért. A férfit súlyos sérülésekkel kórházba vitték, a vádlottakat pedig másnap reggel elfogta a rendőrség.

Fellebbeztek

A vádlottak részben beismerték a történteket, de a bíróság előtt nem tettek vallomást. Az eljárás során korábban azt állították, csupán a tartozást akarták visszakérni a sértettől. A védők arra hivatkoztak, hogy a vádlottak a rablásnál enyhébben minősülő bűncselekményt, önbíráskodást követtek el.
Az ítélet ellen a vádlottak és a védők fellebbezést jelentettek be, így a döntés nem jogerős.