Meglepő ítélet született a menórarongálók ügyében

Vágólapra másolva!
A felfüggesztett börtön mellett két könyvről is olvasónaplót kell írniuk azoknak a menórarongálóknak, akiket nemrégen ítélt el a fővárosi bíróság.
Vágólapra másolva!

A társaság 2013. november 30-án a Blaha Lujza téren, a Nyugatinál majd a Városháza parknál összetörte a felállított menórákat és emléktáblákat.

A társaságot vallási tisztelet tárgyának megrongálásával folytatólagosan elkövetett rongálás és folytatólagosan elkövetett garázdaság miatt felelhetett a bíróság előtt. Az ügyben néhány hete hozott döntést a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Az elsőrendű vádlottat egy év két hónap, társait – mint bűnsegédeket – egy év, illetve tíz nap börtönbüntetésre ítélte, mindannyiuk esetében két évre felfüggesztve azt.

A bíró azonban „külön magatartási szabályként” előírta számukra két könyv elolvasását: az egyik Fejtő Ferenc Magyarság, zsidóság, a másik pedig Fleck Gábor és Szuhay Péter, Kérdések és válaszok a cigányságról című műve.

A fiúknak olvasónaplót is írniuk kell, majd bemutatni azt a melléjük kirendelt pártfogó felügyelőnek – írta a hir24 megkeresésére a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.