Majdnem kétmillióba került a MostMi január 2-ai tüntetése

MostMI kormányellenes tüntetésen az Operaház elött 2015.január 2-án MostMI kormányellenes tüntetésen az Operaház elött 2015.január 2-án
MostMI kormányellenes tüntetésen az Operaház elött 2015.január 2-án
Vágólapra másolva!
Plusszal zárta az újév első tüntetését a kormányellenes megmozdulást szervező MostMi Facebook-csoport. A szervezők közzétették a mérleget: adományokból kétmillió folyt be, kiadásuk 1,7 millió volt.
Vágólapra másolva!

Tételesen közzétette a Facebookon a MostMi csoport az általuk szervezett január 2-ai tüntetés költségvetését. Eszerint valamivel több mint 1,7 millió forintba került a rendezvény, de a helyszínen gyűjtött adományokból több mint kétmillió forint folyt be.

A szervezők tételesen – címletenként – feltüntették a begyűjtött pénzt, és ugyanilyen részletesen közzétették a listát, hogy mire és mennyit fordítottak. Eszerint a legnagyobb tétel – 1,26 millió forint – a színpadtechnika volt, ehhez képest például a 2500 szórólap 12 500 forintos költsége elenyésző volt.

A Fideszt temették a MostMI kormányellenes tüntetésen az Operaház előtt Fotó: Szabó Gábor - Origo

A pénteki – az Operaház előtt, az új alaptörvény tiszteletére rendezett bállal egy időben, 2012. január 2-án tartott százezres nagyságrendű demonstráció évfordulóján tartott – tüntetésen a szónokok új köztársaságot, alkotmányt, képviseleti demokráciát követeltek, a tüntetők pedig temették a Fideszt.