Magyarok is voltak a nemzetközi cigicsempész-bandában

Vágólapra másolva!
Olaszországban buktattak le egy nemzetközi cigarettacsempész-hálózatot. Lengyelországból, Ukrajnából és Magyarországról vitték a cigarettát Olaszországba. A banda 88 tagját őrizetbe vették, több mint 300 embert gyanúsítottak meg, és több magyart is feljelentettek. 
Vágólapra másolva!

Hét éve figyelte az olasz maffiaellenes hatóság az országba Kelet-Európából érkező csempészcigaretta útvonalát és szállítóit. A nyomozásba bevonták a francia, a lengyel és a magyar hatóságokat is.

Munka közben kapták el őket

Az olasz hatóságok kedden jelentették be, hogy a nyomozás eredményes volt. 88 bandatagot vettek őrizetbe, csempészés közben csaptak le rájuk. Rajtuk kívül feljelentettek még több mint 300 embert, olaszokat, görögöket, németeket, oroszokat, ukránokat, lengyeleket, románokat, szlovákokat és magyarokat is. Az ukrajnai bandát egy volt kézilabdabajnok vezette, de a nevét nem árulták el.

Trieszten át ment a bagó

A cigarettát Lengyelországból, Ukrajnából és Magyarországról vitték Olaszországba az északkelet-olaszországi határátlépőkön, például Trieszten keresztül.

Az olasz hatóságok 106 tonna cigarettát foglaltak le, ami 530 ezer kartonnak, ötmillió csomagnak felel meg. Piaci értéke 27 millió euró, azaz több mint nyolcmilliárd forint.