Négyszáz forintnál a frank árfolyama a váltóknál

Vágólapra másolva!
Az eladást akár 5 percenként módosítják, a vételárat nem rángatják.
Vágólapra másolva!

Felhívtunk Váci utcai, XI. kerületi és külvárosi valutaváltókat, szinte mindenhol ugyanazt tapasztaltuk.

A pénzváltók a svájci frank vételi árát egyelőre nem mozgatják, kivárják, hogy stabilizálódjon az árfolyam. A valuta eladást azonban akár 5 percenként is megváltoztatják, folyamatosan követik az ingadozást.

A 13.00 óra előtt felhívott pénzváltók 315 és 320 forintért árulták a frankot, a vételi árat viszont 270 forint környék tartják.

Akár 5 percenként is változtatnak az árfolyamon a pénzváltók Forrás: MTI/Kollányi Péter

Az utcán járva azonban találtunk 399 forintos árfolyamot is, sőt a Facebookon terjednek olyan posztok, amelyek szerint 400 forint fölötti eladási frankárfolyamot is láttak a felhasználók.

A legtöbb pénzváltónál jellemző, hogy a normálisnál nagyobb a különbség a vételi és az eladási árak között, de ez természetes, amikor ennyire hirtelen változik az árfolyam. Hiszen, ha nem mennének az árak után, akkor tönkremehetnének. Ezt az Origónak is megerősítették a pénzváltók, akár 5 percenként is változtatnak az árfolyamon.

Nem a frank érdekli az embereket

Az Origo tudósítja négy emberrel beszélt az árfolyamokról két budapesti, belvárosi pénzváltó előtt. Hárman közülük csütörtökön délig nem is hallottak a beszakadt forintról, ráadásul mindannyian azt válaszolták, hogy a svájci frank nem különösebben izgatja őket, inkább az euró árfolyam miatt aggódtak.

Hitele egyiküknek sem volt. Hárman egyébként éppen vásárolni, egyikük pedig eladni készült az uniós valutáját. Az egyik férfi azt mondta, hogy a híreket hallva döntött eurója eladásáról, a többiek pedig kénytelenek voltak vásárolni.

Ketten közülük rövidesen külföldre indulnak, egyikük viszont nem árulta el, hogy miért pont most döntött az euró vásárlás mellett.