Útlezárással fenyeget az MSZP a pályamatricák miatt

Ötpárti egyeztetés a terrorellenes fellépésről
Tóbiás József
Vágólapra másolva!
Félpályás útlezárást terveznek az MSZP helyi szervezetei minden olyan útszakaszon, amit januártól fizetőssé tettek - jelentette be Tóbiás József. A frakcióvezető szerint a kormánynak be kellett volna ismernie: rossz viccc az új pályamatricák bevezetése
Vágólapra másolva!

Január 30-tól félpályás útlezárás lesz az új pályamatricákkal érintett szakaszon, a blokádot az MSZP helyi szervezetei kezdeményezték - mondta el sajtótájékozatóján Tóbiás József.

Vallják, be hogy rossz vicc volt

Az MSZP frakcióvezetője hangsúlyozta, a párt ragaszkodik korábbi álláspontjához, és követeli, hogy a kormány vonja vissza az egyeztetés nélkül bevezetett, szakmailag átgondolatlan útdíjat. Tóbiás József hozzátette, annak beismerését várták, hogy az új pályamatrica rendszer csak rossz vicc volt, de ez nem történt meg.

Január végére fél pályás útlezárást ígér az új pályamatricás szakaszokon Tóbiás József, az MSZP frakcióvezetője Forrás: MTI/Illyés Tibor

Itt még nincs vége

A frakcióvezető megszólalt az amerikai beutazási tilalommal kapcsolatban is: szerinte a kormány nem tekintheti lezártnak az ügyet pusztán azért, mert az amerikai hatóságok nem vonták vissza André Goodfriend diplomáciai mentességét. Az eset lezárásához felülvizsgálat kell, és az hogy lemondjon az adóhatóság elnöke, Vida Ildikó - vélekedett Tóbiás József.